В сряда сутринта от Украйна благополучно се прибраха международният редактор

...
В сряда сутринта от Украйна благополучно се прибраха международният редактор
Коментари Харесай

Разказ за войната: Специалните пратеници на bTV след евакуацията от Киев


В сряда сутринта от Украйна наред се прибраха интернационалният редактор Цветана Балабанова и операторът Александр Осиченко. Те бяха специфични пратеници на bTV Новините в украинската столица Киев. Отидоха там, преди да стартират военните дейности и станаха очевидци на едни от най-съкрушителните моменти на войната.

След поредицата безсънни нощи двамата описаха в „ Тази заран “, че тази нощ са съумели да спят надълбоко. Все още обаче не могат да осмислят през какво са минали.

„ Мисля, че най-малко една седмица би трябвало да мине, с цел да смелим всичко, което видяхме, да го осъзнаем. Изобщо да можем да го приемем, тъй като аз персонално не мисля, че към момента го одобрявам “, показа Цветана Балабанова.

„ Аз желая да запазя всички тези мемоари – какво се случи, какво съм видял. Това беше необикновен урок и необикновено прекарване за мен “, сподели от своя страна Александр Осиченко.

Той е роден в Киев и е живял в Санкт Петербург. Баща е на четири деца, като две от тях са родени точно в съветския град.

„ Чувствах се както всички украинци, тъй като бяхме един до друг с тях – това е една голяма покруса. Случващото се там е война, а не интервенция, както я назовават руснаците “, безапелационен е Осиченко.

По думите му украинците са подготвени да пазят до последната капка кръв своята земя. Операторът описа още, че те не са враждебно настроени и не таят ненавист към елементарните съветски жители. Към съветските бойци и политици обаче - да.

„ Някои украинци разказваха, че се чуват с приятелите си в Москва и Санкт Петербург “, добави Цветана Балабанова.

Тя признава, че не е очаквала какво ще се случи, нито е знаела по какъв начин ще се развие обстановката.

„ Моментът, който доста надълбоко ме раздруса, беше когато слязохме в метрото и видяхме всички хора там. Те бяха с куфари, с одеяла и не знаеха какво ще вършат “, описа още интернационалният редактор.

Двамата допълниха, че адреналинът е бил този, който е съумял да ги държи, с цел да може да си свършат работата професионално.

Какво още описаха Цветана Балабанова и Александр Осиченко за претърпяното в Украйна - гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР