В сряда сутринта миналата седмица частен самолет Hawker 800XP излита

...
В сряда сутринта миналата седмица частен самолет Hawker 800XP излита
Коментари Харесай

Times: Дипломатическа совалка - Роман Абрамович между Москва и Киев

В сряда сутринта предходната седмица частен аероплан Hawker 800XP излетява от летище " Ататюрк " в Истанбул, насочва се на изток над Черно море и навлиза в съветското въздушно пространство над Сочи. Скоро по-късно, наоколо до град Минерални води, самолетът изключва проследяващото устройство.

Същата вечер същият аероплан излетява от летище Внуково, Москва, и се връща в Истанбул. На борда е Роман Абрамович - олигарх и някогашен притежател на футболния клуб " Челси ", който работи като всекидневен делегат на президента Путин в договарянията с Украйна, написа английският „ Таймс”.

Според изданието, в Москва Абрамович се е срещнал с Путин и му е предал написана на ръка записка от президента Зеленски, в която украинският държавен глава обрисува изискванията, на които Украйна ще се съгласи, с цел да постави завършек на войната.

Твърди се, че първичният отговор на Путин е категоричен: „ Кажи му, че ще ги победя “.

Връщайки се в Истанбул, Абрамович се срещна с Рустем Умеров, украински предприемач и политик от кримскотатарски генезис.

Частният аероплан на Абрамович е регистриран няколко пъти в Израел и Турция, а водачите на тези страни също вземат участие като медиатори в договарянията сред Киев и Москва.

По време на престоя си в Турция Абрамович се срещна с Ибрахим Калин, старши консултант по външната политика на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Въпреки че никой не е удостоверил публично това, няколко неназовани източника потвърдиха, че Абрамович има „ благословията “ както на Путин, по този начин и на Зеленски за своята посредническа задача. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР