В сряда Русия забрани сделките с акциите или акционерния капитал

...
В сряда Русия забрани сделките с акциите или акционерния капитал
Коментари Харесай

Путин поема контрола над 45 чуждестранни банки

В сряда Русия забрани покупко-продажбите с акциите или акционерния капитал на 45 банки или банкови подразделения, всички от които са благосъстоятелност на лица от страни, които Русия дефинира като „ недружелюбни “, или са благосъстоятелност на задграничен капитал, съобщи „ Ройтерс “.

Западните страни и съдружници, в това число Япония, постановиха финансови ограничавания на Русия, откакто тя изпрати войски в Украйна в края на февруари. Москва отвърна на удара с спънки за западните предприятия и техните съдружници да напущат Русия, а в някои случаи конфискува активите им.

Списъкът беше направен след издадения на 5 август декрет на президента Владимир Путин, с който се не разрешава осъществяването на покупко-продажби с дялове във финансовия и енергийния бранш, притежавани от страни в „ вражески “ страни, в случай че не е обещано особено позволение. прочети повече прочети повече

Списъкът, оповестен в сряда, включваше съветските подразделения на Intesa (ISP.MI), Credit Suisse (CSGN.S), Raiffeisen (RBIV.VI), Citi (C.N), OTP bank и UniCredit Bank (CRDI.MI), както и съветските Yandex-Bank и Ozon-Bank.

Citi, най-голямата банка на Уолстрийт, която има наличие в Русия с експозиция от 8 милиарда $, възнамерява да закрие съвсем всички институционални банкови услуги, защото не е в положение да продаде бизнеса на фона на последните закони, свързани със глобите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР