В сряда автомобилните производители Пежо (Peugeot PSA Group) и Фиат

...
В сряда автомобилните производители Пежо (Peugeot PSA Group) и Фиат
Коментари Харесай

Peugeot и Fiat се сливат срещу $50 млрд.

В сряда автомобилните производители " Пежо " (Peugeot PSA Group) и " Фиат Крайслер " (Fiat Chrysler Automobiles) подписаха публично сливането си на стойност 50 милиарда $, създавайки четвъртия по величина в света производител на коли във връзка с индустриалния размер и третата мега компания в сектора по доходи.

" Предложената композиция ще бъде отраслов водач посредством своето ръководство, благоприятни условия, запаси и мащаба и сполучливо ще капитализира опциите, предоставени от новата епоха в устойчивата подвижност “, се споделя в взаимно изказване на двете компании.

Новосформираният консорциум се чака да реализира годишни продажби на 8,7 милиона автомобила при доходи от близо 170 милиарда евро.

Съгласно подписаното съглашение, Fiat Chrysler ще резервира своето поделение Comau до привършване на договорката и ще се раздели с него " неотложно " по-късно в интерес на акционерите на новата взаимна компания.

Fiat Chrysler и Peugeot също по този начин обявиха, че китайската група Dongfeng се съгласила да продаде 30,7 милиона акции на Peugeot назад на френската автомобилна компания, като понижи каузи си в взаимната компания до 4,5%.

 

Около 46% от приходите на взаимната компания се чака да дойдат от бизнеса в Европа и 43% от този в Северна Америка.

" Пежо " и " Фиат " се договориха да се обвържат в края на октомври. Съгласно съглашението акционерите на всяка компания ще имат 50% от новото сдружение. Главният изпълнителен шеф на " Пежо " Карлос Таварес ще бъде основен изпълнителен шеф, а ръководителят на управителния съвет на " Фиат Крайслер " Джон Елкан ще поеме същите функционалности в новата група.

Очаква се приключването на самата мега договорка да се реализира след 12 до 15 месеца.

Акциите на Peugeot нарастват с 1,5% при старта на днешната търговия на фондовата борса в Париж.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР