В специално интервю за ТВ Скай Нюз Арабия, излъчено в

...
В специално интервю за ТВ Скай Нюз Арабия, излъчено в
Коментари Харесай

Башар Асад набеди Турция за производител на тероризма в Сирия

В особено изявление за ТВ Скай Нюз Арабия, излъчено в сряда, президентът на Сирия Башар Асад съобщи, че няма причина да се среща с турския си сътрудник Ердоган като по този начин даде поръчка, че възстановяване на двустранните връзки не се обрисува.

“Изразът " среща без условия " значи, че няма работен дневен ред. Без подобен това значи, че няма подготовка. Липсата на подготовка значи липса на резултати. Защо аз и Ердоган да се срещаме? За да пием безалкохолни питиета? Искаме да стигнем до явна цел. Нашата цел е да се изтеглят от сирийската територия, до момента в който задачата на срещата на Ердоган с мен е да узакони турската окупация в Сирия . Така че затова не можем да се срещнем по разпоредбите на Ердоган ”, сподели Башар Асад, президент на Сирия .

Асад за следващ път упрекна Анкара във финансиране на тероризма. Турция е главен покровител на въоръжените опозиционни бойци, които се пробват да смъкват Асад от власт и управляват елементи от Северна Сирия .

“Истината е, че тероризмът в Сирия се основава в Турция . Джабхат ан-Нусра, Хаят Тахрир аш-Шам - това са все разнообразни имена от един и същи фронт. Всичко това е турско произвеждане и до ден сегашен те се финансират от Турция , тъй че за какъв тероризъм приказва Ердоган ", продължи президентът на Сирия Башар Асад .

Асад разяснява и ролята на Съединени американски щати в района.

" Диалогът продължаваше, само че постоянно беше преустановяван, тъй че в никакъв случай не сме имали вяра, даже за секунда, че американците ще се трансформират. Защото американецът взима, взима, взима и не дава нищо. Това е характерът на взаимоотношенията с американците от 1974 година насам. Така е от четири десетилетия и няма нищо общо с нито една администрация. Ние нямаме вяра, само че политиката ни в Сирия постоянно е била да не оставяме затворена нито една врата за какъвто и да е опит ", уточни Асад .

За първи път от повече от десетилетие Асад взе участие в срещата на върха на Арабската лига , чийто хазаин през май беше Саудитска Арабия . С това беше маркирано завръщането на Дамаск в арабското пространство. Някои страни в района обаче упрекват Дамаск за притока на опиати към богатите на нефт страни от Персийския зал ив от началото на войната. Именно търговията с опиати, която се прави оценка на милиарди, е приоритет в районните договаряния с Дамаск .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР