В София предстои да бъде отворен първият в страната т.нар.

...
В София предстои да бъде отворен първият в страната т.нар.
Коментари Харесай

Предстои откриването на първия в България град за пазаруване

В София следва да бъде отворен първият в страната така наречен outlet village. Това е известна на запад идея за извършване на покупки, в която разнообразни марки се нареждат на едно място, завършено като миниград. Българският план ще бъде в София, на територията на Jumbo Plazza. Новината беше доказана за Money.bg от " Тринити Кепитъл ", притежател на ритейл парка.

" Градът за извършване на покупки " ще бъде открит през 2025 година, разгласи пред медиите по време на на Balrec Симона Първанова, която е шеф отдаване чартърен в " Тринити Кепитъл ". Сумата на инвестицията към момента не оповестена.

" Амбицията ни е Jumbo Plazza да се трансформира в най-големия ритейл парк на Балканите. Разширението, което планираме, ще се осъществя на три стадия и от 30 000 кв. метра ще се разраснем до 000 кв. метра през 2025 година ", съобщи Първанова.
 Снимка 374858
Източник:

В Европа village outlet са основани преди 40 години и има над 200 центъра, като в тях се обитават над 4000 марката. Компанията, притежател на ритейл парка, към този момент има запитвания и за градеж на дребен хотел, има концепция за основаване и на офис част.
 Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите
Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите

Центърът се състои от хипермаркет и магазин за играчки и артикули за дома

Нови марки

През първия стадий от разширението на ритейл парка следва да навлязат нови марки и да се обособят нови физически магазини, които се намират на територията на Jumbo Plazza. Във троя стадий ще бъде открит така наречен outlet village. В последната трета фаза от разширението на плана се включва създаване на нов тип строителен хипермаркет, който ще е на правилото " направи си самичък ".

" Градът за извършване на покупки " ще се състои от 50 пространства, главно на фешън марки. Ще бъде построен и паркинг с 1800 места.

От " Тринити Кепитъл " разясняват, че са решили да основат новия план поради търсенето на подобен вид място за извършване на покупки от страна на разнообразни марки, които са желали да навлязат на територията Jumbo Plazza.

Собственикът на Jumbo влага €15 милиона в най-големия си магазин на Балканите

В началото на тази година гръцката група за търговия на дребно Veropoulos влага €15 милиона в най-големия си магазин на Балканите, ситуиран в северния сръбски град Нови Сад.

С комерсиална повърхност от 10 000 квадратни метра, центърът, който беше открит неотдавна се състои от хипермаркет Super Vero и най-големият на Балканите магазин за играчки и артикули за дома Jumbo, като се изключи Jumbo store в Гърция.

Veropoulos ръководи 23 магазина, в това число хипермаркети Vero и Super Vero и магазини Jumbo в Сърбия и Северна Македония.


 Jumbo купува мол в Букурещ за €20 милиона
Jumbo купува мол в Букурещ за €20 милиона

Търговецът се готви да открие първия си магазин в мол в Румъния
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР