В София живеят 19 процента от населението и 21.7 процента

...
В София живеят 19 процента от населението и 21.7 процента
Коментари Харесай

Всеки пети българин живее и работи в София

В София живеят 19 % от популацията и 21.7 % от работната мощ на страната.

Тук е регистриран най-високият коефициент на претовареност в България измежду популацията в трудоспособна възраст през 2016 година - 72.5 на 100, като доближава до 89.9 % във възрастовата група сред 35 и 44 години.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на Дни на кариерата за обезпечаване на стажантски и работни места за младежи, оповестиха от Столичната община.

Подобрява се просветителната конструкция и над половината от заетите са със приключено висше обучение и броят и делът им не престават да нарастват за сметка на тези със приблизително, главно и по-ниско обучение, споделя още Фандъкова.

София се отличава с най-високата месечна работна заплата сред всички области в България. Но все по-сериозно се усеща неналичието на работна ръка в обособени браншове.

Фактът, че повече от 130 компании участват на ревюто демонстрира, че бизнесът прави оценка тази опция за директен контакт с младежите, е отбелязала тя и е допълнила, че за успеваемостта на събитието приказва и фактът, че повече от 40 000 индивида са намерили своята първа работа по време на Дните на кариерата./ fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР