В случай на нов опит за погром над сърбите в

...
В случай на нов опит за погром над сърбите в
Коментари Харесай

Путин: Самолетите ни ще стигнат за 2 часа в Косово

В случай на нов опит за разгром над сърбите в Косово или интервенция, ориентирана към окупация на северната част на най-младата страна на Балканите, Руската федерация ще изпрати навреме забележителна военна помощ на Сърбия. Това е едно от основните послания, които водачът на Кремъл Владимир Путин е изпратил на своя сръбски сътрудник Александър Вучич в границите на телефонен диалог, написа белградското електронно издание Srbija Danas, като се базира на източник от Москва, който разкрива елементи за полемиката сред двамата президенти.

Сърбия, която Путин публично дефинира като „ най-важния сътрудник и съдружник в Европа " на Русия, може разчита на оптималната помощ и отбрана от страна на Москва, твърди източникът на изданието. Съгласно думите му, още преди време Путин персонално е наредил на генералите и други военни специалисти да разработят подробни проекти за незабавна военна помощ за Сърбия при положение на последна нужда.

В тях е посочено, че съветските самолети може да доближат до Косово в границите на два часа и да работят, с цел да защитят сръбските държавни и национални ползи. Също по този начин е създаден обстоен проект за прехвърлянето на най-известните съветски специфични сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани там за минимум 24 часа, съобщи „ Фокус “.

На въпрос по какъв начин съветските самолети ще доближат до Косово, откакто е малко евентуално страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат прекосяването им, формалното лице от Москва, чието име не се разкрива, дава отговор по следния метод: „ Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да смъкват съветските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна мощ в света и имаме способи дейно да обезвреждаме всяка заплаха. Затова нямам доверие, че те биха се осмелили поради Косово и албанците да рискуват една огромна европейска и може би международна война “.

В документа „ тактика за отбрана на Сърбия " се загатва и опцията да се работи в Косово и от далечни дистанции. Русия има ракетна система в Черно море, само че и от други места може да работи против противников цели в Косово. Няма мощ, която да ни попречи да защитим сърбите “, безапелационен бе източникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР