В случай на голяма близкоизточна война САЩ ще трябва да

...
В случай на голяма близкоизточна война САЩ ще трябва да
Коментари Харесай

Геостратегическият шпагат на Америка: Империята под удар

В случай на огромна близкоизточна война Съединени американски щати ще би трябвало да пожертват или Израел, или Тайван

Съединените щати са подготвени да разположат спомагателни военни сили в Близкия изток, в случай че е належащо, и също по този начин предизвестяват другите да не се пробват да се възползват от влошаващата се обстановка в района, сподели американският президент Джо Байдън, до момента в който изнасяше тирада в Белия дом по отношение на Палестинско - Израелския спор.

Поради ескалацията на обстановката в Близкия изток Съединените щати към този момент разположиха самолетоносача Джералд Форд в района и също по този начин „ усилиха наличието на нашите бойни самолети “, напомни Слийпи Джо, който предизвести трети сили да не се пробват да се възползват от ескалацията на обстановката. „ И дано го кажа още веднъж: за всяка страна, всяка организация, всеки, който мисли да се възползва от тази обстановка, имам една дума за всички вас: недейте.

По-рано The Wall Street Journal (WSJ), даже името на което приказва за близостта му с ръководещите кръгове на Съединените щати, заяви „ скрито “ само че на целия свят “, че Вашингтон сякаш е решен да не стопира дотук.

Съединените щати може да разположат втори самолетоносач покрай Израел, споделиха представители на защитата на Съединени американски щати, в ескалация на американските военни старания за въздържане на районните сили да влязат във войната сред Хамас и Израел.

USS Dwight Eisenhower и съпътстващите го кораби трябваше да отпътуват за Близкия изток тази седмица. Очаква се те да доближат Близкия изток след към две седмици, споделиха представители на защитата.

USS Gerald R. Ford и съпътстващите го кораби, някои от които имат нуклеарни качества, се чака да дойдат на място не по-късно от вторник, споделиха представители на Министерството на защитата. Пентагонът обмисля, само че към момента не е решил публично дали „ Айзенхауер “ ще дойде на мястото на „ Форд “ или и двете групи ще останат в района, споделиха представители на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

А в този момент какво може да значи всичко това.

Първо, всевъзможни обществени изказвания от този жанр са на първо място средство за психически напън, и то не толкоз върху политически и военни съперници, за чиито сигнали се употребяват други, непублични канали, а върху необятната общност за да показват своята, по този начин да се каже, „ безизмерна устойчивост и увереност “.

Тоест това, което нормално вършат петлите преди сборичкване с вярата, че откакто са надули опашките си вярно, ще се сплашат един различен и няма да се стигне до борба.

Така че явно не си коства да одобряваме тази медийна блъсканица като действителен детайл от военно-стратегическото уравнение.

Сега за по-сериозните неща. А точно за американските самолетоносачи.

Първо, не трябва да си мислите, че Америка е толкоз готина и пъргава, че съумя единствено за миг да оборудва цяла група самолетоносачи и да я изпрати в Близкия изток. Всъщност тя не е оборудвала нищо особено и не го е изпратила на никое място, макар че някои локални „ режисьори на суматохата “ / “Аргументы и обстоятелства “/ говореха тъкмо за това:

„ Като цяло, както самият „ Джералд Форд “, по този начин и американските ескортни кораби на самолетоносача се вмъкнаха през Гибралтарския пролив и красиво навлязоха във водите на Средиземно море, разгръщайки звездно-ивичестия байрак. Сега те се придвижват към източните води на това море по-близо до крайбрежията на Израел, откъдето имат намерение да му обезпечат поддръжка. Вярно, към момента не е ясно каква. Поне изтребителите F-35, които са на борда на Ford, към момента не са се издигнали в небето.

Е, първо, на борда на „ Джералд Форд “ няма изтребители F-35 и в никакъв случай не е имало - даже единствено тъй като корабът неуместно не се вписа в плановите сметки по време на строителството си и за „ супер-дупер невидимите “ просто не останаха средства. И по този начин, самолетоносачът е въоръжен с „ положителния остарял “ FA-18 Hornet, добър, само че и на четиридесет години, което е елементарно да се види от външния тип на пилотската му кабина.

Освен това „ Джералд Форд “, който се втурна на помощ на Израел, на никое място не се е „ вмъквал “, тъй като той от юни беше затънал в Средиземно море, където беше изпратен да размени „ Джордж Буш “, който отблъскваше митичната „ съветска експанзия ” в тази акватория от предходната година.

Сега за втория самолетоносач, който Щатите сякаш имаха намерение да изпратят към Джералд Форд за укрепване. Е, несъмнено, това не може да бъде изцяло изключено, изключително откакто номинално има единадесет от тях в американския флот. Но напълно не е толкоз просто.

Неслучайно през целия интервал на СВО, който в Америка се показва като не по-малко от опасност освен за цялата планета, само че даже и за прилежащите Галактики, Пентагонът в никакъв случай не съумя да изпрати повече от една авионосна ударна група (AУГ) в Средиземно море, като престоят им е продължен оптимално – съвсем до година.

Защо - също не е огромна загадка. Една трета от самолетоносачите, а в реалност даже повече, са устойчиво в ремонт - това е норма. Също толкоз са на полигоните и в развой на възобновяване на боеспособността. Съответно действително в придвижване остават три-четири кораба, с които би трябвало да се задоволяват всички стратегически потребности в Световния океан. Не толкоз доста и освен това единствено тогава, в случай че има задоволително самолети за всички.

„ Както означи представител на американската одиторска организация, заради нуждата от увеличение на интензивността на Военноморски сили през последните години, износването на военноморските самолети се е нараснало, а времето за ремонт е намаляло.

Това е сериозен проблем за застаряващия флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, споделят от Сметната палата, защото междинната възраст на палубните изтребители-бомбардировачи F/A-18A-D Hornet, ситуирани на американските самолетоносачи, е 26 години, AV -Щурмовият аероплан с отвесно политане 8B Harrier е на 21 години, тактическите транспортни самолети C-2A Greyhound са на 29 години и тези машини би трябвало да служат до 2030 година

Постепенно западащият самолетен парк изисква постоянен ремонт, акцентират инспекторите. Освен това производството на аварийни елементи за това съоръжение непрестанно понижава и вследствие на това пораждат забавяния на доставките. Всичко това води до обстоятелството, че бойната подготвеност на тези транспортни средства понижава.

Както удостовери адмирал Уилям Моран, заместник-началник на военноморските интервенции (заместник-началник на военноморския щаб), по време на чуванията в Сената, сега самолетите F/A-18E/F имат степен на подготвеност за полетна задача не повече от 66%. “

И това е единствено по публични, евентуално разкрасени, данни.

Сега си представете какво може да се случи, в случай че Съединени американски щати ненадейно решат коренно да укрепят своята авионосна група в Близкия изток (а тя ще би трябвало да бъде укрепена). Първо, тъй като в този момент няма нито един транспортен съд от този вид наоколо до най-опасния аналог на Съединени американски щати в този район - Иран. Като цяло сега в Световния океан има един американски самолетоносач на бойна работа - същият Джералд Форд. Каква би била една война без самолетоносачи?

Освен това даже два самолетоносача са изцяло незадоволителни за спектакъл на военни дейности какъвто е Близкия изток. Американската военноморска просвета в „ положителните остарели “ времена се основаваше на обстоятелството, че за осъществяване на пълноценна стратегическа интервенция в даден спектакъл на военните дейности са нужни най-малко пет или шест авионосни групи. Сега обаче даже не може да се мечтае за това. В най-хубавия случай те няма да съберат повече от три или четири. Но на каква цена!

За да сътвори такава формация в Близкия изток, Пентагонът ще би трябвало да разкрие съвсем всички други театри на военни дейности, някои от които са подготвени да се взривят във всеки един миг и изключително при положение на съществено намаляване на позициите на американските военни. Далекоизточният спектакъл на военните дейности е първият в този лист.

Ето единствено едно от неотдавнашните американски опасения по този въпрос:

„ Администрацията на Съединени американски щати би трябвало да поправя политиката си по отношение на Тайван и ясно да уточни, че американската войска ще пази острова /Тайван/ при положение на нахлуване от страна на КНР. “ - съобщи на форума Юшан в Тайпе Кели Крафт, някогашен непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации (2019-2021),.

Съединени американски щати би трябвало да усилят военния си бюджет, с цел да могат да пазят Тайван в района. Необходимо е да се подсигурява, че Тайван получава всички нужни оръжия, както и да се засилят доставките на оръжия за Тайван освен количествено, само че и качествено.

Дипломатът прикани за „ поправяне на политиката на стратегическа неустановеност, която съществува отдавна “ и превръщането й „ в тактика на яснотата “. Съгласно нея, американската страна би трябвало ясно „ да уточни, че в случай че КНР извърши експанзия против Тайван, Съединените щати могат да изпратят свои войски на помощ “.

Междувременно отбраната на бунтовния китайски остров без мощен флот, воден от самолетоносачни групи, /ако те бъдат изпратени да избавят Израел/, явно е празно и безнадеждно начинание. Дори не е нужно да се пробвате да преговаряте с Пекин за отсрочване на военните интервенции против Тайван, до момента в който Америка не избави Израел - няма да работи.

Макар и най-малкото тъй като освобождението на Тайван, в това число с потребление на военна мощ, е записано в резолюцията на неотдавнашния 20-ти конгрес на Комунистическата партия на Китай.

Така се оказва, че Щатите през днешния ден, както се споделя, накъдето и да погледнат, все удрят на камък, тъй като в този момент би трябвало да избавят съвсем цялата си разтърсена международна империя, и то съвсем цялата по едно и също време. Засега, както виждаме, става дума за Израел, Тайван, Украйна, но това е единствено първият стадий. Така че несъмнено самолетоносачи за всички няма да стигнат, а дали Израел ще бъде приоритет номер едно в този лист - тук, както се споделя, баба поръча да делиш на две.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР