В Сливен по линиите на градския транспорт вече се движат

...
В Сливен по линиите на градския транспорт вече се движат
Коментари Харесай

Нови автобуси вече се движат по линиите на градския транспорт в Сливен

В Сливен по линиите на градския превоз към този момент се движат 27 нови рейса. Това е един от началните стадии от плана на общината за интегриран градски превоз. Предстои създаване и на мрежа от велоалеи в града. Жителите на Сливен са удовлетворени от новото улеснение, само че имат забележки.

Сливен

Проектът за интегриран градски превоз на община Сливен започва на 13 януари предходната година. Тогава общинската администрация си сложи амбициозни цели по него, а към този миг към този момент са определени изпълнителите на всички действия.
Стефан Радев – кмет на община Сливен: „ Най-важният план в капиталовата стратегия на общината на стойност 15 милиона лв.. "
Новите рейсове в Сливен ще оферират на жителите редица удобства. В тях ще има табла, на които ще се вижда маршрута по линията, както и туристически забележителности в региона. Ще бъде въведена и билетна система, която ще предлага благоприятни условия отвън градския превоз.
инж. Стоян Марков – зам. кмет на община Сливен: „ Например карта, която да е съчетана с отстъпки при посещаване на културно-туристически обекти в нашия град. "
По плана ще бъдат актуализирани напълно над 140 автобусни спирки, както и разкриване на нови. Жителите на Сливен ще могат да наблюдават трафика на рейсовете и в интернет.
инж. Енчо Петров – шеф на „ Пътнически транспорти " – Сливен: „ Хората несъмнено са удовлетворени. Имахме опция да ги тестваме тези рейсове и в хубаво време, и в неприятно. "
Новите рейсове са по - ниски, за по-удобно качване и слизане. Всички разполагат и с платформи за хора с увреждания. Жителите на града пък са с разнообразни отзиви за новите рейсове.

- Ползвам, но доста рядко минава. Ей го, стана един час очаквам към този момент за 116.

- Приятно, красиво, чисто.

Българска национална телевизия: Удобни ли са?

- Не доста. Там има едни стъпалца, които смущават хората.

- Малко са неуместни, тъй като нагоре-надолу. Дори споделиха, че една жена си счупила ръката. Иначе е добре, че са огромни рейсове, събират повече хора.

Проектът за интегриран градски превоз в Сливен би трябвало да завърши след 3 години. Дотогава ще бъдат построени и нови 10 км. велоалеи, с което мрежата за велосипедисти ще стане общо 14 км.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР