В следващите дни ще станем свидетели на утвърждаването на новия

...
В следващите дни ще станем свидетели на утвърждаването на новия
Коментари Харесай

Посланик Марин Райков: Чарлз III ще продължи традициите на своята майка

В идващите дни ще станем очевидци на одобряването на новия крал Чарлз III, на всички процедури, имащи отношение към раздялата с Елизабет II в сходство с одобрения 10-дневен протокол. Това сподели за Агенция " Фокус "  посланикът на България в Лондон Марин Райков.

" Не мога да предвидя какви тъкмо директни последствия ще има гибелта на кралица Елизабет II поради, че монархическата институция във Англия няма изпълнителни функционалности, само че едно е несъмнено - това без никакви подозрения ще има отражение върху метода, по който Англия в бъдеще ще дефинира своите връзки и своите контакти с външния свят. Най-малко поради появяването на новия крал Чарлз III. Той ще утвърждава себе си като облик, като метод на държание и връзка. И ние ще следим с голям интерес метода, по който той ще го направи ", уточни той. 

Посланикът ни във Англия е на мнение, че новият крал Чарлз III ще продължи традициите на своята майка Елизабет II.

" Не може да има никакво подозрение, че принц Чарлз ще продължи традициите на Елизабет II, защото традициите, приемствеността са един от стълбовете на английската монархия е една от аргументите за тази впечатляващата обвързаност на английското общество към монархическата институция. Знаете, че чествахме преди няколко месеца този платинен празник на кралицата. Преди 70 години Елизабет II се заклева да служи на империята. Империята я няма, несъмнено, само че тогава тя е на 21 години и в полза на истината тя служи на страната си по един извънредно впечатляващ метод седем десетилетия, спазвайки всички детайли на тази традиция. Спазвайки, както традициите на неутралитет на монархията във връзка с вътрешно-политическите битки, само че също по този начин представяйки страната си по един извънредно впечатляващ метод. Това сигурно ще продължи “, разяснява Марин Райков.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР