В ситуация на инвазия на Русия в Украйна на преден

...
В ситуация на инвазия на Русия в Украйна на преден
Коментари Харесай

Румена Филипова: На преден план е изкривяването на украинската история и интерпретацията на Кремъл

„ В обстановка на инвазия на Русия в Украйна на напред във времето излиза историческата агитация, изкривяването на украинската история и нейната интерпретация от Кремъл . “ Това сподели в изявление за БНР доктор Румена Филипова, ръководител и съосновател на Института за световни разбори.
Според тази позиция национализмът в Украйна е артикул на пронацистки елити , които са се възползвали от така наречен териториални дарове на руските водачи, уточни Филипова.

„ В момента съветската пропагандна машина насочва вниманието към историческата тема . Покрай нашествието виждаме и откровени неистини в съответното развиване на обстановката. Твърди се, че Русия организира военна интервенция единствено в Донбас, с цел да предотврати така наречен геноцид, който се прави над популацията от киевските управляващи. Отрича се, че дейностите на Русия съставляват война или окупация и в действителност задачата на Русия е денацификация и демилитаризация, че всичко, което се случва сега, е избор на Киев и офанзива и провокация от страна на Киев. “

Румена Филипова означи, че в съветското общество има и групи, които са по-критично настроени и имат достъп до по-голям набор от медии, където „ не се проповядват тези пропагандни послания “.

Според Филипова в България и на Балканите съветската агитация употребява неофициални канали за въздействие „ под формата на локални, неведнъж олигархични кръгове “.

„ Директно съветско медийно въздействие, което да се показва в благосъстоятелност на медии, е извънредно малко в Източна Европа. Кремъл по-скоро разчита на локални поддръжници – политически, стопански, журналистически, които имат медии или имат въздействие върху медиите. “

Вече не е по никакъв начин хипотетично, че може да има още по-силен съюз сред Русия и Китай , които стават все по-близки в стопански и боен проект, до момента в който връзките сред Пекин и Запада се изострят, посочи Филипова.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР