Съединените щати ще спрат доставките на някои видове оръжия за

...
Съединените щати ще спрат доставките на някои видове оръжия за
Коментари Харесай

САЩ ще спрат доставките на някои оръжия за Израел, ако предприеме операция в Рафах

С ъединените щати ще спрат доставките на някои типове оръжия за Израел, в случай че той предприеме военна интервенция в град Рафах в най-южната част от линията Газа, предизвести президентът Джо Байдън, представен от Ройтерс и Франс прес.

Освен това, в изявление за американската телевизия CNN, Байдън призна, че оръжия, доставени от Съединени американски щати, са умъртвили цивилни в крайбрежната палестинска територия.

" Дадох да се разбере, че в случай че (израелските въоръжени сили) влязат в Рафах..., аз няма да им снабдявам оръжията, които са били употребявани в предишното за справяне с Рафах, сс градовете, с този проблем ", акцентира той през вчерашния ден.

Това е първото обществено предизвестие от страна на Байдън, че Съединените щати ще спрат да доставят оръжия на Израел, в случай че той предприеме такава атака, отбелязва Ройтерс.

Израелската войска предприе тази седмица " лимитирана интервенция " в Рафах.

Високопоставен представител на администрацията на Байдън, поискал анонимност, съобщи, че Съединени американски щати са създали деликатен обзор на оръжията, които може да бъдат използани при атака в града, където са намерили леговище над 1 милион поданици на линията Газа. В резултат е била спряна доставката на 1800 бомби, тежащи по 2 хиляди фунта (907 килограма), и на 1700 500-фунтови (близо 227-килограмови) бомби.

Американският министър на защитата Лойд Остин изясни, че решението е било взети от угриженост за Рафах, където Вашингтон се афишира срещу огромна военна интервенция в Рафах без гаранции за отбрана на цивилните.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР