Екоактивистката Грета Тунберг е била глобена в Швеция за неподчинение

...
Екоактивистката Грета Тунберг е била глобена в Швеция за неподчинение
Коментари Харесай

Глобиха Грета Тунберг за блокирането на входовете на шведския парламент

Е коактивистката Грета Тунберг е била санкционирана в Швеция за непокорство на полицейски разпоредби, откакто през март два пъти е блокирала входовете на Народното събрание, заяви Стокхолмският областен съд, представен от Ройтерс. 

Тунберг и още четирима деятели се изправиха пред съда, откакто на 12 и 13 март полицията ги в профил със мощ по време на седящи митинги против последствията от климатичните промени и неналичието на политически отговор, който те дефинираха като безучастие.

На Тунберг е била наложена санкция в размер на 6000 шведски крони (550 долара), заяви осведомителна организация TT.

21-годишната шведка се трансформира във лидер на младите деятели за климата, откакто почналите през 2018 година ежеседмични митинги край шведския парламент бързо прераснаха в световно младежко придвижване с огромни демонстрации на разнообразни континенти, отбелязва Ройтерс.

Стокхолмската полиция съобщи, че въпреки деятелите да са имали право да стачкуват пред Народното събрание, те са били отстранени наложително, тъй като са блокирали входовете на постройката.

Миналата година Тунберг два пъти беше приета за отговорна в Швеция за несъблюдение на полицейско предписание и ѝ беше подредено да заплати санкция. През февруари във Англия тя беше оправдана за нарушаване на публичния ред, защото арбитър постанови, че полицията не е имала право да арестува екоактивистката и други участници в митинг в Лондон предходната година, напомня Ройтерс.

*Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР