Екипите, които участват в операцията по издирване и спасяване, са

...
Екипите, които участват в операцията по издирване и спасяване, са
Коментари Харесай

Откриха разбилия се хеликоптер на иранския президент, няма надежда за оцелели

Екипите, които вземат участие в интервенцията по търсене и избавяне, са достигнали до останките на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси, който се разруши в неделя в мъчнопроходим регион в Северозападен Иран, заяви иранската държавна телевизия, представена от Ройтерс.

Засега няма информация за положението на пасажерите в хеликоптера.

Ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд сподели по държавната телевизия: " Движим се към останките от авариралия хеликоптер на президента Раиси, обстановката не е добра ".

Пред Ройтерс ирански представител е споделил, че хеликоптерът е изгорен изцяло при злополуката, а очакванията Раиси да бъде открит жив са дребни . Според него  има опасения, че всички пасажери на борда са починали.

Иранският президент, дружно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан и други високопоставени ирански представители, е бил на борда на хеликоптера, който съгласно известията на иранската държавна телевизия е направил „ твърдо кацане “ в Северозападен Иран. Операцията по търсене и избавяне е затруднена от сложния терен в региона и неподходящите атмосферни условия.

Ройтерс дефинира Раиси като хадлайнер и считан за вероятен правоприемник на Върховния ирански нравствен водач аятолах Али Хаменей, който поддържа политиките му.

63-годишният Раиси беше определен на президентския пост през 2021 година и от заемането на длъжността разпореди стягането на законите за морала, беше отпред на кървавото потушаване на антиправителствените митинги и държеше твърда линия в нуклеарните договаряния със международните сили.

Раиси беше покрай границата с Азербайджан в неделя за откриването на язовир, построен като взаимен план на двете страни, а хеликоптерът му се разруши на връщане от церемонията.

По-рано Анадолската организация заяви, че турски безпилотен летателен уред „ Акънджъ “ е разпознал рано тази заран източник на топлота, за който се предполагаше, че може да идва от мястото на злополуката на хеликоптера. Засега няма публична информация дали останките са открити на посоченото място.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР