Над 46 000 зрелостници се явяват днес на матура по

...
Над 46 000 зрелостници се явяват днес на матура по
Коментари Харесай

Над 46 000 зрелостници ще положат втора задължителна матура

Над 46 000 зрелостници се явяват през днешния ден на матура по профилиращ предмет или по специалност. Близо 25 000 гимназисти се чака да положат втора наложителна матура по профилиращ предмет, а към 21 000 - държавен изпит за придобиване на професионална подготовка. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Най-много зрелостници – близо 13 000, са избрали да ревизират знанията си по британски език. Значителен интерес има към география и стопанска система, и биология и здравно обучение. Тази година 1383 възпитаници са избрали математиката. По над 1000 души има на изпитите по философия и по предприемачество.

С изпитите са ангажирани над 7760 квестори. Близо половината от поискалите да се явят на изпит по специалност ще пазят дипломен план, а други ще развиват изпитна тематика по доктрина на специалността или ще вземат решение тест по доктрина на специалността. Началото на матурата и на държавния изпит за придобиване на професионална подготовка е в 8:30 часа. Резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР