Очаква се протест в университетите в страната. Това се случва,

...
Очаква се протест в университетите в страната. Това се случва,
Коментари Харесай

Очаква се протест в университетите в страната

Очаква се митинг в университетите в страната. Това се случва, макар че служебната власт даде обещание още 40 милиона лв. за висшите учебни заведения.

КНСБ и „ Подкрепа “ обявиха, че анулират планувания митинг, само че Съветът  на ректорите заяви, че подобен въпреки всичко ще има, предава БТВ.

Според последните промени в Закона за висшето обучение, трудовите хонорари на част от администрацията, по този начин и на университетския състав би трябвало да се пресмятат като проценти от междинната брутна работна заплата.

Това нещо към момента не е реалност, споделят протестиращи. 

В петък служебната власт даде обещание още 41 милиона лв. за университетите, а от КНСБ и „ Подкрепа “ обявиха, че анулират планувания митинг. След протестното писмо от ректорите на държавните и някои частни университети кабинетът  реши заложените в бюджета 39 милиона лв. да бъдат изплатени със задна дата от началото на тази година. Синдикатите отстъпиха.

От Съвета на ректорите обаче оповестиха, че 44 висши учебни заведения в страната въпреки всичко няма да отворят порти. И изясняват, че макар обещанията, в бюджета средства няма и че това е „ потъпкване на образованието и науката “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР