В СДС сме възмутени от присъствието на председателя на БЧК

...
В СДС сме възмутени от присъствието на председателя на БЧК
Коментари Харесай

СДС иска оставката на председателя на БЧК Христо Григоров

В Съюз на демократичните сили сме възмутени от наличието на ръководителя на БЧК Христо
Григоров на приема в съветското посолство в София, проведен по случай
идния Ден на Русия (12 юни).


Докато Кремълските агресори избиват почтени хора в Украйна и
провокират филантропична злополука с взривяването на язовира Каховка, шефът на организация, която би трябвало да въплъщава човечност исолидарност в най-висша степен,коленопреклонно се явява пред Митрофанова да изрази верността си към Русия и Путин.


Този човек вече  няма нито морална, нито институционална тежест и
неотложно би трябвало да освободи поста  си.

 

В противоположен случай ще дискредитира Българския червен кръст освен в България, само че и в целия свободен и либерален свят, към който Григоров явно не принадлежи!, пишат от Съюз на демократичните сили.

 

С папийонка и букет в ръка председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров удостои  приема на Елеонора Митрофанова в съветското посолство в София, проведен по случай идния Ден на Русия (12 юни). От фотоси, оповестени на формалната страница на представителството на Кремъл в България, се вижда по какъв начин посланичката с военната си униформа го приветства на влизане.

 

Приемът, който бе отразен и в съветската организация ТАСС, бе посетен от български социалисти и представители на „ Възраждане “, както и някогашния футболист Благой Георгиев. Пред всички тях Митрофанова порица „ жандармите на планетата “, както и българските управляващи, че „ решително се придържат към антируския разказ “.

 

На този декор наличието на шефа на филантропичната организация Христо Григоров на съветския банкет направи още по-силно усещане – освен поради съветската експанзия в Украйна, само че и още повече тъй като сега там се разгръща екологична и водна криза в резултат на нападението над язовира „ Нова Каховка “.

 

Иначе БЧК стартира да набира средства в помощ на нападнатата Украйна още с началото на войната. Само в границите на първия месец в сметките на организацията бяха постъпили над 1,65 млн. лева, а в посока Украинския червен кръст бяха изпратени 15 камиона с над 220 тона филантропична помощ.

 

Към момента са подкрепени 176 000 души – с хранителни пакети, храни за деца, завивки, спално долни дрехи, хигиенични материали “, регистрираха от БЧК активността си в поддръжка на Украйна за предходната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР