В съвременния свят, в който интернет се е превърнал в

...
В съвременния свят, в който интернет се е превърнал в
Коментари Харесай

Само един ден без интернет ще струва $43 милиарда на глобалната икономика

В актуалния свят, в който интернет се е трансформирал в неразделна част от обществото и стопанската система, стабилността му се премисля като главно човешко право. Прекъсванията на интернет нанасят съществени вреди на стопанските системи, като засягат основни браншове, както и всекидневието на хората.

Според изчисленията на AtlasVPN световните стопански вреди от спирането на интернет могат да доближат 43 милиарда $ дневно, като единствено Съединени американски щати и Китай ще претърпят комбинирани загуби от 21 милиарда $. В Съединени американски щати вредите от един ден без интернет се правят оценка на 11 милиарда $, до момента в който загубите на Китай се правят оценка на близо 10 милиарда $. Англия и Япония също ще бъдат доста наранени, като ще изгубят надлежно над 3 милиарда $ и 2,7 милиарда $. За Германия евентуалните загуби могат да бъдат 1,5 милиарда $.

Въпреки че икономическото влияние се усеща в целия свят, като огромните стопански системи понасят максимален удар, по-малките страни, като островните страни в Океания – Тувалу, Кирибати, Маршаловите острови, Науру и Микронезия, понасят минимални вреди, по-ниски от 50 000 $.

Статистиката демонстрира и увеличение на загубите от година на година: до момента в който през 2021 година международната стопанска система е изгубила 5,62 милиарда $ заради спиранията на Глобалната мрежа, а през 2022 година тази цифра е повишена до 24 милиарда $. В Индия да вземем за пример провокираните от държавното управление спирания на електрозахранването са довели до загуби за 184,3 млн. $, като са засегнали над 120 млн. поданици, което е по-малко от 10% от общото население на страната.

Правителствата постоянно употребяват спиранията на интернет като инструмент за репресии, надзор на популацията, а от време на време и като метод за прикриване на разнообразни нарушавания на човешките права, което трансформира въпроса за постоянния достъп до интернет освен в стопански, само че и в световен обществен приоритет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР