В САЩ продължават да обсъждат пълната забрана на приложението във

...
В САЩ продължават да обсъждат пълната забрана на приложението във
Коментари Харесай

ТикТок изпревари по популярност Фейсбук и Инстаграм в ЕС и САЩ

В Съединени американски щати не престават да разискват цялостната възбрана на приложението във всички щати

Притежаваното от китайска компания приложение TikTok се оказва освен директно съперник на другите, „ общоприети “ обществени мрежи, само че и в Европа и Съединени американски щати то към този момент е изпреварило фрапантно тогавашните колоси „ Facebook “ и „ Инстаграм “. Това сочат данни, обощени в резоме от специалистите от Statista. В Щатите то е превзело повече от ¼ от пазара, или 26%, в Германия 25%, а във Англия 22%.

TikTok, за тези, които към момента не знаят, съставлява един тип обществена мрежа, изкопирана съвсем едно към едно от предишно сходни приложение – Vine, в която потребителите могат да разгласяват къси видеа. Обикновено употребена за забавление, тази „ социалка “ в последните месеци се трансформира  една от главните тематики на полемика в страните от целия свят, а аргументите за това са сложни.

От една страна проблем е, че приложението се държи от китайска компания – такива, несвързани с Китайската комунистическа партия на процедура няма. Това води до подозрение, че TikTok като цяло е инструмент на ККП, с който се събират данни от западните страни, които в последното десетилети се трансфораха в главен „ зложелател “ за азиатската страна.

От друга страна неотдавна стана ясно, че логаритъмът, който се употребява в приложението за проявление на ново наличие, е надъхан по друг метод за другите райони в света. Така да вземем за пример в Европа и Съединени американски щати той „ възнаграждава “ просташко държание у младите, които съставляват над 90% от потребителската база, до момента в който в Азия той работи иначе, насърчавайки гениите им и наказвайки откровените „ простотии “, с каквито е залято приложението в западния свят.

Има и трета страна – че голямата известност на платформата за видеосподеляне води до деструктивно държание измежду младите и подрастващите, които се съревновават кой да бъде по-интересен, с цел да бъде повече гледан за авторитет или финансови облаги (колкото и дребни да са те). Не са единични случаите, при които участвайки в следващото „ предизвикателство “ – от време на време обективно рискови приумици, младежи биват засегнати съществено. Понякога се стига и до смъртни случаи.

Съвсем не е ненадейно тогава, че в Съединени американски щати съществено обмисляха до неотдавна приложението да бъде на цяло неразрешено във всички щати. Дали това ще се трансформира във факт, скоро ще стане ясно, само че приложението фактически е натрупало доста негатвино внимание в последните месеци и разговорът „ за “ или „ срещу “ към този момент е почнал. Междувременно в България то продължава да набира скорост измежду младите и напълно скоро се чака да измести даже Инстаграм, който все още остава неоспорван водач във виртуалния живот на възпитаници и студенти.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР