В съобщение до медиите ЕНЕРГО-ПРО информира за натрупан дълг от

...
В съобщение до медиите ЕНЕРГО-ПРО информира за натрупан дълг от
Коментари Харесай

Белодробната болница във Варна остава без ток и с дълг от 77 хил. лева към ЕНЕРГО-ПРО

В известие до медиите ЕНЕРГО-ПРО осведоми за насъбран дълг от 77 хиляди лв. от Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични заболявания- Варна, което постанова прекратяване на снабдяването с ел. сила.

Доставчикът показва, че е изпращал неведнъж напомнящи писма, както и оферти за разсрочване на дълга, само че все пак той не стопира да нараства, като най-старата неплатена сметка е от март 2021 година

За решение на казуса са осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването, както и други държавни и регулаторни институции, само че нито една от тях не се задейства, осведомят от ЕНЕРГО-ПРО като са определили краен период за заплащане 21 ноември 2022 година

Доставчикът на ел. сила показва подготвеност за взаимоотношение с механизми за разсрочване на дълга, при положение, че управлението на болничното заведение предприеме деяние към погасяване на дължимото.

Надяваме се да не се стига до крайни дейности и да се запази сигурността на Белодробната болница, показват от ЕНЕРГО-ПРО като допълват, че взаимни отстъпки към публично значими сдружения постоянно са правени, само че за сходен размер неизплатени суми, отстъпки не могат да се вършат даже и за опазването на здравето.

Допускането на висока задлъжнялост към сдружението води до оперативни усложнения и рискува заплащанията на участниците в енергийната верига.

Предвид изложените обстоятелства, ЕНЕРГО-ПРО упорства за незабавни дейности от страна на локалната власт и разрешаване на казуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР