В Съединените щати започнаха да връщат карантинните мерки. Два от

...
В Съединените щати започнаха да връщат карантинните мерки. Два от
Коментари Харесай

САЩ отново затваря барове и ресторанти заради коронавируса

В Съединените щати започнаха да връщат карантинните ограничения. Два от най-големите щати - Тексас и Флорида, оповестиха затваряне на питейните заведения и заведенията за хранене поради нов пик на ковид. Решението провокира неодобрение измежду притежателите и чиновниците на заведенията.

Вчера в Съединените щати беше регистриран рекорден растеж на броя на инфектираните - над 45 000 нови случая за един ден. Това постанова новата карантина. Най-населеният щат, Калифорния, обмисля връщането на заповедта всички да си стоят вкъщи.

„ През последните месеци стана пределно ясно, че карантината оказва помощ. Мерките разрешават на здравната система да понесе натиска ”, съобщи губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.

За разлика от пика на пандемията напролет, в този момент множеството инфектирани са млади. Властите споделят, че това е резултат от неспазването на рекомендациите за сигурност.

„ Виждаме в действителност огромно нарастване на позитивни проби измежду младежите. Те са с по-нисък риск за затруднения, само че съставляват огромен риск за в допълнение разпространяване, изключително в случай че нямат признаци. Могат да изложат на заплаха уязвимите групи, с които са в контакт ”, разяснява губернаторът на Флорида Рон Десантис.

Общо 11 щата или стопираха свалянето на карантината, или заповядаха връщането на към този момент анулирани забрани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР