В Съединените щати се случва някакъв невъобразим ад - това

...
В Съединените щати се случва някакъв невъобразим ад - това
Коментари Харесай

Америка излезе от релси и лети надолу

В Съединените щати се случва някакъв немислим пъкъл - това е обяснението, което идва на разум по отношение на безкрайната поредност от железопътни произшествия. Само през миналата седмица два нови влака дерайлираха. Миналия четвъртък бавнодвижещ се трен със зърно в окръг Сонома, Калифорния, се прекатурна, оставяйки коловоза и региона към него покрити със стотици тонове разсипана царевица. Цифрата е много условна, защото всеки вагон кола е с товароподемност до 70 тона, а доста от тях бяха обърнати.

И в неделя в Минесота, в окръг Уест Дулут, трен се разкачи тъкмо в придвижване - контейнер с петролни артикули се отдалечи от локомотива, а колоосите на самия локомотив излетяха от релсите.

Като цяло, дерайлиращата железопътна промишленост в Съединени американски щати стана всеобща през февруари след огромна повреда в Охайо, където цялостен трен на компания “Норфолк Саутърн ” пренасящ рискови химикали, дерайлира. Показателни са събитията, които последваха след самата повреда и разлива на отровен винилхлорид, който незабавно попадна в локалния тръбопровод, изгаряйки по пътя и образувайки нови канцерогенни съединения към този момент във въздуха.

Местните в Охайо са - без никакъв жлъч - страхотни хора. Те незабавно подвигнаха повсеместен звук, обръщайки внимание на случилото се, настоявайки за локализиране на разлива и отбрана на здравето им. В отговор щатските управляващи започнаха да успокояват всички, твърдейки, че всички изказвания за внезапно утежняване на здравето, парене на лигавицата на очите, възпалено гърло и странна миризма на чешмяна вода са единствено спекулации и „ огромни очи “ от боязън. Вашингтон, от своя страна, включи оптимално вътрешната пропагандна машина, която сполучливо зарови основния въпрос кой е отговорен и какво да се прави под безкрайни пластове полемики, отричания и кавги на трети страни. Трябва да се означи, че избавителните служби не са гасили пламтящите железопътни цистерни с химикали, а са изчакали самите те да изгорят.

Преди няколко години покрай Киев пламтя петролно хранилище, което локалното Министерство на изключителните обстановки даже не се сети да потуши, формулирайки прелестен термин: „ гасене по метода на естественото изгаряне “. Очевидно американците са възприели най-хубавите практики от своите другари.

Инцидентът в Охайо подвигна доста звук, тематиката беше оседлана от политици, стартира развой, който редом извади на повърхността нелицеприятна статистика.

Катастрофата с химическия трен беше огромна, само че не единствената.

Малко по-рано влакът на същия “Норфолк Саутърн ” дерайлира, само че към този момент в Алабама: там 30 товарни вагона по едно и също време излетяха от релсите в канавка при изцяло равномерен и безопасен завой.

В Невада, на сектор в окръг Лион, празен товарен трен излетя от релсите. Инициативата му беше подкрепена от различен трен, само че към този момент в окръг Макферсън, в Канзас. Тринадесет вагона легнаха да починат в профил на пътя, като по пътя се разля огромно количество денатуриран алкохол, което докара до дребен пожар. В Шайен, Уайоминг, 15-тина вагона за транспорт на коли се катурнаха. В същия ден, покрай град Ла Гранд в Орегон, товарен трен, пренасящ петролни артикули, реши да отиде на разходка. В Монтана, в окръг Бивърхед, сякаш заради изобилен снеговалеж, е записана друга изключителна обстановка с политане от релсите. Аризона, град Топок: дерайлиране на товарен трен, пренасящ царевичен сироп. Флорида, Сарасота: катурване на цистерни с пропан.

И по този начин нататък и по този начин нататък - описът се актуализира съвсем всекидневно.

Ако погледнете цифрите за формалния % на злополуките в американските железници, можете да останете малко, по този начин да се каже, изумени. Бюрото по транспортна статистика оповестява, че сред 1990 година и 2021 година е имало 54 539 дерайлирания на влакове от всички категории, което значи 1700 случая годишно. Честно казано, би трябвало да се означи, че тези числа включват всички случаи без изключение - било то огромна повреда или дерайлиране на едното колело на един вагон. Трябва също да се добави, че смъртността от сходни произшествия е ниска: през 2021 година единствено 893 души са починали на железопътната линия в щатите, от които всеки четвърти е намерил гибелта си на железопътен прелез, т.е. когато е пресякъл неправилно.

Що се отнася до Русия, ние имаме не повече от 100 случая на дерайлиране на влакове годишно. Ако приказваме за категории, тогава от 10 такива случая седем се случват на товарни влакове, два на пътнически влакове и един на всички типове работни влакове. Що се отнася до смъртността, по данни за 2019 година на линиите по разнообразни аргументи у нас са починали 284 души, а други 203 са ранени с друга тежест.

Човек може да бъде спокоен за това, само че директното съпоставяне на статистиката в тази ситуация не отразява на практика нищо - с изключение на обстоятелството, че ние се отнасяме извънредно съществено към сигурността.

Непрестанното дерайлиране (от англ. derail - " излизам от релсите " ) на американските железници, които с помощта на Холивуд се трансфораха в знак на вътрешна непоклатимост и надеждност, като огледало отразява неверната страна на процесите на повсеместното разлагане в Съединени американски щати. Например, някогашният президент Доналд Тръмп е изцяло склонен с това, който написа в обществените мрежи, че Щатите са безусловно в исторически крах. Това, несъмнено, може да се дължи на предизборни операции, само че упоритите аварийности приказват сами за себе си.

Вътре в Съединените щати, най-богатата страна в света с искания за международно владичество, има приблизително по четири дерайлирани влака дневно, като се изключи други произшествия. Това демонстрира съществуването на комплицирани и дългогодишни проблеми.

Първо, под плача на излитащи в профил на пътя коли се срутва либерално-пазарната парадигма, че частният бизнес постоянно е по-ефективен от държавния. В Съединени американски щати има десетки железопътни компании, които имат както преносим състав, по този начин и железопътни и други уреди. Окаяното положение на линиите, стрелите, задънените коловози е безмълвно удостоверение, че частен търговец в никакъв случай няма да похарчи спомагателен $, даже в случай че са заложени най-малко 100 живота. Нашите съветски железници, които сякаш е признато да се ругаят, карат скептици на директното държавно ръководство да замълчат.

Второ, димящите в небето американски цистерни показват значимостта на систематичното интегрирано обмисляне. Не е задоволително да инвестирате в един сектор от пътя - доста е желателно да координирате неговата употреба и развой на рационализация със съседите, тъй че локомотивът, теглещ трен с въглища, да не изскочи ненадейно от зоната на електрификация с непрекъснат ток в такава с изменчив, а горният профил на линията да не се окаже ненадейно изхабен.

В актуалния свят железопътните линии са сравними с вени, по които тече кръвта под формата на превозено гориво, артикули и товари. Единствената разлика е, че при някои същата тази кръв циркулира надеждно и по график, до момента в който при други се следи трайна тромбоза.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР