В събота вечер руските сили са атакували Днепропетровска област, съобщава

...
В събота вечер руските сили са атакували Днепропетровска област, съобщава
Коментари Харесай

Днепропетровска област отново под руски огън

В събота вечер съветските сили са атакували Днепропетровска област, оповестява УНИАН. В региона е оповестена въздушна паника. Военновъздушните сили са предизвестили за опасност от потребление на балистични оръжия и са призовали жителите на Днипро да останат в убежищата.

Експлозии са били чути неведнъж в регионалния център .

Ръководителят на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак, е написал в Telegram: " Днипро, осведомителна тишина. Цялата информация е след изгубването на предизвестието за въздушно нахлуване.  Противникът е блъснал инфраструктурен обект. Няма данни за жертви. В момента прецизираме всички детайлности "

Телеграм каналът  " Кримски вятър " по едно и също време осведоми за вероятни изстрелвания от Джанкой на окупирания полуостров.
 ISW: Украйна е блъснала съветски боен щаб в региона на Днепър
ISW: Украйна е блъснала съветски боен щаб в региона на Днепър

Подмолен антисемитизъм пълзи в Русия против евреите

Н а 30 октомври съветските войски нанесоха ракетен удар по региона на Днепропетровск . Лисак заяви тогава, че бранителите от ВВК Восток са свалили две противников ракети в небето над района.

Фрагменти от вражеска ракета паднаха в региона на Днепър, вследствие на което бяха развалени пететажна постройка, частна къща и лек автомобил.

Също по този начин два пъти бе обстрелван Никопол с тежка артилерия. Нямаше починали и ранени.

Припомняме, че съгласно съветската страна, украинска ракетна офанзива против център за претовареност в окупиран от съветските сили град в . Това заяви назначеният от Русия губернатор на региона Владимир Салдо.

В същото време, в събота съветската система за противовъздушна защита е прихванала и въздушни цели, изстреляни от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) над Мелитопол, Запорожка област. 

Това са съобщили от оперативните служби в района, представени от ТАСС.

" Вражески въздушни цели са свалени от системи за Противовъздушна отбрана ", сподели представител на оперативните служби.

Той добави, че няма жертви и ранени.
 Лондон: И Украйна, и Русия се оправят по-добре с защитата, в сравнение с с офанзивата
Лондон: И Украйна, и Русия се оправят по-добре с защитата, в сравнение с с офанзивата

Офанзивните дейности са възпрепятствани на първо място от географските мащаби на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР