В Русия си спомниха за големия скандал между руския селекционер

...
В Русия си спомниха за големия скандал между руския селекционер
Коментари Харесай

В Русия си спомниха за скандала Кузюткин – Китипова и разкриха още подробности

В Русия си спомниха за огромния скандал сред съветския селекционер на женския народен тим на България Владимир Кузюткин и разпределителката Лора Китипова по време на мача против Сърбия (2:3) по време на международното състезание през 2014 година.

Авторитетният уебсайт разгласява материал на сътрудника за съветските експерти, които са водили други национални тимове и измежду тях попадна и Владимир Кузюткин.

“ВЛАДИМИР КУЗЮТКИН (БЪЛГАРИЯ, 2014)

“През 2014 година Българската федерация по волейбол (БФВ) ненадейно повери женския народен тим на България 67-годишния съветски експерт Владимир Кузюткин. Вероятно, с вярата той да повтори триумфа от преди 4 години, когато изведе до международната купа тима на Русия.

“Това решение шокира! С Марчело Абонданца всичко вървеше идеално. Атмосферата в тима бе отлична, което се отразяваше и на резултатите. С нас желаеха да работят доста треньори от Италия – едни от най-хубавите в света. Кузюткин - 67 години, забавно решение от позиция на развиващия се свят...”, анонимно описа една от националките на България, което докара до разтърсвания.

При Кузюткин България се класира за присъединяване на Евроволей 2015, през лятото завоюва Купа “Елцин”, само че игра неуместно на международното състезание през 2014 година и приключи на незадоволителното 11-о място.

България победи в двете групови етапи Турция (3:2), Камерун (3:0), Канада (3:0) и Казахстан (3:1), само че загуби от Бразилия (0:3), Сърбия (2:3), Русия (1:3), Съединени американски щати (0:3) и Нидерландия (1:3).

По време на Мондиал 2014 Кузюткин дружно с волейболистките оповестиха протест на българските медии и отхвърлиха да да поддържат връзка с пресата, до момента в който дуелите на България разяснява Димо Тонев, който по-рано бе асистент на Марчело Абонданца. На тях не им хареса, че именитият български волейболист постоянно ги подлага на критика в ефира.

По-време на мача със Сърбия Кузюткин провокира скандал, откакто нахока жестоко разпределителката Лора Китипова.

Треньорът и волейболистката дълго спориха във връзка къде тя би трябвало да насочи идващото си подаване. Руският експерт настояваше за офанзива през зона №4. Разпределителката дълго време не се съгласяваше и хвърли към треньора си забрадка, незабавно след което чу: “Скотина!”. Все отново Китипова насочи идната офанзива към зона 4, която Елица Василева осъществя за 12:13. България обаче загуби тайбрека с 12:15 и мача от Сърбия с 2:3 гейма.”

СНИМКИ: FIVB.CH

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР