В регистъра на обществените поръчки са публикувани документите по обявените

...
В регистъра на обществените поръчки са публикувани документите по обявените
Коментари Харесай

АПИ дава над 14 милиона лв. за зимна поддръжка на АМ Струма

В регистъра на публичните поръчки са оповестени документите по оповестените от Агенция „ Пътна инфраструктура “ публични поръчкиза избор на реализатори за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища за зима 2022/2023.

Обществените поръчки са за зимното разчистване на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и за републиканската мрежа в пет от шестте региона за обмисляне - Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион.

Процедурата за Северен централен регион също е оповестена и документите следва да бъде оповестена в идващите дни в регистъра на Агенцията за публични поръчки.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, с цел да се подсигури идния зимен сезон. Срокът за подаване на офертите е до 1 септември, а за Северен централен избрания период е 5 септември. Това се подхваща, с цел да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, защото срокът за провеждането и завършването на откритата социална поръчка с подписването на контракт лишава най-малко 6 месеца.

На 5 август т. година АПИ разгласи тръжните процедури за избор на реализатори за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа за идващите три години.

Предвид процедурните периоди те няма да са завършили с избора на реализатор и подписването на нови контракти до 30 септември, когато изтичат актуалните съглашения с пътноподдържащите сдружения, изясняват още от Пътната организация.

Срокът за осъществяване на договорите по оповестените в този момент процедури за зимно поддържане ще бъде не повече от 7 месеца . Индикативната стойност на публичните поръчки е избрана съгласно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.

Зимното поддържане на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Марица “ и „ Струма “ планирано ще коства 76 883958 лева без Данък добавена стойност. Сумата е разпределена за над 104 км от Автомагистрала „ Хемус “ на територията на регионалните пътни ръководства София и Ловеч, с планирана стойност 10 324679 лева без Данък добавена стойност. За Автомагистрала „ Хемус “ на територията на ОПУ Шумен и ОПУ Варна индикативната стойност е 9 425156 лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е 111 км.

За цялата дължина на автомагистрала „ Тракия “ - близо 407 км, които минават през територията на регионалните пътни ръководства София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност е 31 547404 лева без Данък добавена стойност. За зимната поддръжка на 135-те км от автомагистрала „ Марица “ прогнозната стойност е 11 216824 лева без Данък добавена стойност. Магистралата е на територията на ОПУ Стара Загора и ОПУ Хасково. За поддържането на секторите от Автомагистрала “Струма “ на територията на ОПУ София, ОПУ Перник, ОПУ Кюстендил и ОПУ Благоевград, с обща дължина 172 км дружно с пътните връзки, прогнозната стойност е 14 369895 лева без Данък добавена стойност.

В оповестените процедури е уголемен кръгът на вероятните участници в тръжните процедури. Могат да аплайват и компании с опит в поддържането на пътища от общинската или уличната пътна мрежа. Целта е да се подтиква конкуренцията сред участниците . Изискването е през последните 3 години да са осъществявали зимно поддържане на 150 км републикански или общински пътища или улици. В процедурите провеждани предишни години са допускани само участници с опит в осъществяване на сходни действия единствено на републикански пътища, допълват още от АПИ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР