В редица европейски страни бе отбелязан нов рекорд на заболели

...
В редица европейски страни бе отбелязан нов рекорд на заболели
Коментари Харесай

Коронавирусът настъпва в Европа. Няколко държави отбелязаха рекорд на заразени |

В редица европейски страни бе маркиран нов връх на болни от COVID-19. Германия за първи път записва над 20 000 нови случая за един ден, заяви институтът " Роберт Кох ", представен от БНР. Смъртните случаи за последното денонощие са 166. Федералната република е под частична карантина до края на месеца, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.

И  Унгария записва рекордните за страната над 4700 нови случая. Смъртните случаи са 103 и това е първият път, когато в Унгария за един ден от ковид умират над 100 души.

Унгарските управляващи вкараха тази седмица полицейски час. Ще бъде изработен опит да се избегне затваряне на учебните заведения, само че част от медицинските интервенции ще би трябвало да бъдат отсрочени, тъй като болничните кревати се запълват с пациенти с ковид, сподели министър председателят Виктор Орбан.

Рекорд сложи и Полша , където бяха регистрирани 445 смъртни случая. Здравната система е изправена пред дефицит на болнични кревати, съоръжение и лекари.

В Австрия , където също има вечерен час и където управляващите затвориха кафенетата, питейните заведения и заведенията за хранене, записаха 6464 нови случая на заразяване с ковид през последните 24 часа.

Румъния за първи път трансферира прага от 10 000 инфектирани за денонощие.

В контрастност със засилващата се втора вълна от COVID-19 и в миг на стягане на ограничения в цяла Европа - във Финландия броят на инфектираните понижава, а популацията поддържа рестриктивните мерки. Страната е единствената в Европейския съюз, в която броят на новите инфектирани е по-нисък спрямо предходните 15 дни. Здравните управляващи изясняват обстановката с бързите дейности на държавното управление, което вкара частична карантина през март и забрани влизането и излизането от столицата. След анулацията на тези ограничения бяха въведени ефикасни системи за тестване и следене на инфектираните благодарение на приложение.

Новите ограничаващи ограничения влизат в действие в Гърция от събота, 7 ноември, в 6.00 часа сутринта. Те плануват затваряне на магазините като се изключи супермаркетите и аптеките. Гражданите ще се нуждаят от позволение, с цел да могат да излязат на открито.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР