В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата,

...
В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата,
Коментари Харесай

България и Турция с общ туристически продукт

В разнообразни български градове ще бъдат проведени дни на културата, които ще показват турските традиции пред родната аудитория. Същите изложби, отдадени на България и нейната просвета, ще бъдат проведени в разнообразни градове в Турция, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Тази взаимна самодейност беше разисквана от министъра на туризма Николина Ангелкова и Нуман Куртумлуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото интернационално ревю за експерти в туристическата промишленост World Travel Market в Лондон.

Двамата се сплотиха към концепцията, че посредством взаимната си работа могат да реализират позитивни резултати за популяризирането на традициите на двете страни.

По този метод освен ще се усили туристопокът сред двете страни, само че ще може и да се разиска основаването на общ туристически артикул сред България и Турция, ориентиран към по този начин наречените перспективни пазари.

Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, Съединени американски щати и Канада.

Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за интервала януари- септември 2017 година Те са над 485 000, което регистрира растеж над 12% по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи министър Ангелкова.

Българските жители, които са посетили Турция през същия интервал, са повече от един милион. Ръстът на тези пътувания е над 6 на 100.

Данните са показателни за това, че двете страни могат да имат положително партньорство и да надградят към този момент постигнатите резултати, добави българският министър на туризма.

Министерството на туризма работи интензивно за привличането на от ден на ден туристи от прилежащата ни страна. Сред самодейностите са реализиране на експедиентски турове за туроператори, пускане на интернет реклама в турските медии, както и образуване на посещаване на турски публицисти в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР