В районна избирателна комисия Силистра са регистрирани всички партии и

...
В районна избирателна комисия Силистра са регистрирани всички партии и
Коментари Харесай

102-а кандидати ще се борят за 4 депутатски места в Силистренско

В районна изборна комисия Силистра са регистрирани всички партии и обединения, регистрирани и в ЦИК за присъединяване в изборите на 11 юли. Това са 15 политически партии и 8 обединения, посочи ръководителят на РИК – Силистра, Марияна Чобанова.

Общо претендентите за народни представители са 102-а, като техният брой е малко по-малък спрямо изборите на 4 април, когато за четирите мандата в Силистренско се надпреварваха 129 души.

От РИК – Силистра, оповестиха, че срокът за назначение на секционните изборни комисии е 15 юни, като в общините Тутракан и Дулово към момента не е реализирано съглашение за разпределението на местата.

Общият брой за района е 236.

Хартиените бюлетини ще са задоволително, с цел да се обезпечи процесът на гласоподаване, макар съществуването на машини, оповестиха от РИК.

Право на глас имат малко над 117 хиляди души, като не се чака спад в изборната интензивност, която на 4 април бе 47 %.

Ще бъдат изчистени всички пропуски организационни и механически, позволени преди два месеца, съобщи Марияна Чобанова. Предполага се, че този път главните неточности в попълването на протоколите, при отразяването на преференциите ще бъдат избегнати
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР