В ранният следобед в Планинската спасителна служба в Банско е

...
В ранният следобед в Планинската спасителна служба в Банско е
Коментари Харесай

Пострадала жена в Пирин по време на планински преход

В ранният следобяд в Планинската избавителна работа в Банско е подаден сигнал за потърпевша жена в Пирин по време на планински преход от хижа „ Яворов “ към хижа „ Вихрен “. Към мястото на случая са потеглили три екипа, съобщи БНР.

Жена от група туристи с лидер в планината е паднала и си счупила гален по време на преход от подслон „ Кончето “ към хижа „ Вихрен “. Инцидентът е станал в региона сред връх Разложки суходол и резервата „ Баюви дупки “.

От Планинската избавителна работа – Банско, които неотложно са стартирали избавителна акция оповестяват, че потърпевшата няма по-сериозни пострадвания:

„ В 13 ч. има получен сигнал от дамата, строшен гален, има потребност от помощ. Тя е била с група, единствено че лидерът е оставил дамата на място да чака спасителите, а той продължава с групата. При нея има хора, не е сама. От хижа „ Вихрен “ незабавно потеглиха двама души към заслона сред Разложки суходол и „ Баюви дупки “. В същото време се образува втора група от град Разлог и трета група в град Банско. В момента три групи пътуват към дамата и всеки миг се чака да стигнат при нея “, споделиха от ПСС.

Планинските спасители са стигнали до потърпевшата жена, която ще бъде свалена с носилка до хижа „ Вихрен “. Трудният планински терен и високите температури затрудняват избавителната акция, чиято дълготрайност ще е няколко часа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР