В рамките на втория ден от Фестивала на книгата, добрините

...
В рамките на втория ден от Фестивала на книгата, добрините
Коментари Харесай

Мадлен Алгафари: Мисли бяло и ще те стига бяло

В рамките на втория ден от Фестивала на книгата, добрините и традициите в с. Челопек известният психотерапевт Мадлен Алгафари вкара аудиториятав дебрите на положителното и неговата роля в обществото.

Според Мадлен Алгафари, хапчето за порастване се назовава болежка, дозираното зло ни кара да се стремим към положителното. Известната психотерапевтка разкри по какъв начин поговорката " Мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно " – в действителност се трансформира от фолклор всериозна просвета, нейното естество се учи отквантовата физика.



Библията стартира с думите: „ В началото бе словото “- т.е. в случай че мислим положително в действителност се случват повече положителни неща. Това не е метафора, а сериозна научна логичност. Доброто и злото се материализират под формата на здраве и болест.

Болката и страданието са тези, които не липсват в нито един човешки живот. Според М.Алгафари емпатията е ключ към добрината.

Хапчето за порастване се назовава болежка, тя е нещо обикновено и тя ни кара да се стремим към щастието. Парагонът болежка – благополучие е смъсълът на живота.

Авторката разви тезата въз основата на научно проучване взаимно с Румяна Ценкова / от универстита в Кобе, Япония/ за водната молекула.т.нар. анаграма, която демонстрира по какъв начин обединени с положителна мисъл, с признателност или друга добра страст - всички изследвани 18 индивида усилват неведнъж зоната си на благополучие и позитивно влияние.

И още -Как прегръдката се отразява върху човешката тревога, както и доста забавни обстоятелства ще откриете от срещата-разговор на психотерапевта Мадлен Алгафари - чуйте ги в двата прикачени файла.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР