В рамките на работна среща, проведена днес, областните управители на

...
Коментари Харесай

Областните управители на Варна и Бургас обсъждат подготовката за новия туристически сезон

В рамките на работна среща, извършена през днешния ден, регионалните шефове на Варна и Бургас – проф. Андрияна Андреева и Пламен Янев , разискаха взаимни дейности за подготовка на идния туристически сезон. В срещата взеха присъединяване и двамата заместник-областни шефове на Област Варна, Антоанета Петрова и Огнян Рачев.

Сред главните тематики на диалога бе създаването на общо мнение сред трите регионални администрации на Варна, Бургас и Добрич , които граничат с Черно море. Целта на това мнение е да се слагат на дневен ред и да се намерят решения на незабавни въпроси, свързани с началото на туристическия сезон.

Областните шефове показаха желание да упорстват за среща с представители на Министерството на туризма /МТ/ и Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/. Те подчертаха нуждата от навреме запознаване със тактиката на МТ за стабилно развиване на туризма и опцията България да се утвърди като дестинация, привлекателна през четирите сезона. Специално внимание беше обърнато на подготовката на туристическия бранш за летния сезон, както и на прогнозите за предстоящите туристи и техните страни.

Друг акцент на срещата беше обезпечаването на безвреден летен отдих край морето . От МТ се чака да дават настоящи описи с неохраняемите морски плажове в областите Бургас, Варна и Добрич.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани с брегоукрепителни действия по крайбрежните зони и положението на пътищата наоколо до морето. Тези тематики се възнамерява да бъдат разисквани в точния момент с Министерство на регионалното развитие.

На срещата беше реализирано единодушие идната седмица да бъде изпратено общо писмо до министри и представители на МТ и Министерство на регионалното развитие с най-неотложните въпроси, свързани с началото на новия туристически сезон , и покана за среща във Варна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР