В рамките на националната кампания #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация Българска книга

...
В рамките на националната кампания #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация Българска книга
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков открива днес Алея на книгата в София

В рамките на националната акция #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация „ Българска книга ” (АБК) и сътрудници, 144 издателства ще показват десетки хиляди книги в 58 шатри по пешеходния столичен бул. “Витоша ” и част от градинката пред НДК. Идеята на самодейността е, книгите да отидат при хората, за повишение мотивацията за четене и интереса към книгите.

Министър-председателят акад. Николай Денков и Десислава Алексиева - ръководител на УС на АБК ще дадат формален старт на културното събитие в понеделник, 4 септември от 11:00 часа в Литературния ъгъл пред НДК (шатра 40).

Очаква се да участват публични лица от Президентството на Република България, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Столична община, Следствен отдел към окръжна прокуратура Район „ Средец ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура Район „ Триадица ”, Национално съдружие на общините в Република България (НСОРБ), Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ), известни писатели, издатели, преводачи, илюстратори и представители на медиите.

„ Алея на книгата " - София се провежда от в границите на #КаузаГРАМОТНОСТ и с финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура ” по стратегия „ Едногодишен грант ”, план „ Култура и словесност ” и е част от културния календар на Столична община 2023 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР