В публичното пространство и социалните мрежи за пореден път се

...
В публичното пространство и социалните мрежи за пореден път се
Коментари Харесай

Кой се подиграва и подценява хората в Благоевград? Общината: Вносителите на искане за референдум се отказват от провеждането му, показаха че имат разрушителни цели

В общественото пространство и обществените мрежи за следващ път се сервира порция от лъжи за манипулиране на обществеността във връзка с въпроси, свързани с възможното провеждането на референдум.
В тази връзка Община Благоевград акцентира за следващ път обстоятелствата такива, каквито са, а точно:
1 . Въпросът дефиниран и препоръчан от Инициативния комитет НЕ съдебна експертиза ОТМЕНЯ! АКО подадените документи дават отговор на законовите условия (нещо, което следва да се обясни и то въобще не е в компетенциите на кмета), въпросът остава, макар неговото безсмислие. Отговорността за това безсмислие, както и за разноските в размер на към 400 хиляди лв. за осъществяване на референдума носят единствено и само ВНОСИТЕЛИТЕ!
2 . Именно по тези аргументи и защото по избор на ВНОСИТЕЛИТЕ за производство на референдум ще бъдат изхарчени към 400 хиляди лв. от бюджета, кметът предложи към този въпрос да се ДОБАВЯТ шест спомагателни въпроса. Иначе казано, с тях въпросите за референдума биха станали общо СЕДЕМ - един от вносителите и шест от кмета.
3 . Предложените от кмета на общината въпроси биха били подложени на гласоподаване в Общински съвет САМО АКО се стигне до осъществяване на референдум, за който по този начин или другояче към ще бъдат изхарчени към 400 хиляди лв..

В случай че няма да се организира референдум по каквато и да е причина, кметът на общината няма предпочитание да изразходва по лична воля бюджетни средства, изключително в тези тежки стопански времена. Това значи, че кметът НЯМА да предлага осъществяване на референдум по в допълнение препоръчаните от него въпроси, в случай че по някаква причина отпадне главния въпрос на вносителите.
4 . С оглед на изразено предпочитание от страна на ВНОСИТЕЛИТЕ провеждането на референдум да отпадне, откакто към този момент са събрани нужните подписи , а подписката е импортирана в Общински съвет, следва да бъде пояснено - незаконосъобразно е и опонира на правилата на демокрацията, Общински съвет - Благоевград да анулира свое решение, за което поданици на общината към този момент са поискали да бъде провеждан референдум. Не е редно да бъдат предопределяни резултатите от едно бъдещо гласоподаване, освен това без даже да е почнала акцията по поставената тематика за референдум. С такова предложение, ВНОСИТЕЛИТЕ на референдума, в действителност потвърждават, че те не са желали провеждането на референдум, а са желали посредством импортираната подписка да реализират напълно други съответно сложени цели.

Тези цели са забележими в обществената им пропаганда за разрушение на сегашния аквапарк. Противопоставят се и на това парк “Бачиново ” да придобие формален статут, да бъде реновиран с още зелени площи, втора пешеходна алея, осветяване, видеонаблюдение, съвременно езеро, облагородяване и възстановяване положението на речното корито, тъй като в случай че това се случи, нестихващите упоритости за застрояване в частните парцели ще бъдат прекъснати.

Оставяйки тези обекти без развиване и реставрация, след няколко години същите тези хора ще развиват тезата по какъв начин е по-добре нещо да се направи, в сравнение с да стои по този начин и нормално това НЕЩО е жилищна кооперация. Скритите цели се виждат и в опитите да се внушават лъжи, че минералната вода би се управлявала доста по-добре, в случай че е в частни ръце, нещо което опонира на всевъзможни обстоятелства, опонира и на историческите данни, които потвърждават, че до минералната вода би трябвало да имат РАВЕН достъп всички поданици на общината!

Едва ли, жителите на община Благоевград биха подкрепили такива разрушителни цели и по тази причина в действителност е този боязън и отричането на ДОПЪЛНИТЕЛНО поставените въпроси към референдума, препоръчани от кмета на общината. Всеки човек с чисти планове би приветствал прибавянето на каквито и да спомагателни въпроси, задаващи тактиката за развиване на Благоевград. Подчертаваме обаче, че това важи единствено за хора с ЧИСТИ планове!
Това са обстоятелствата и всеки опит за пробутване на лъжи и деформиране на действителността е форма на унизително отношение към благоевградската общност!
Община Благоевград, в лицето на кмета, работи и ще продължи да работи за благосъстоянието на града и дребните обитаеми места, ВЪПРЕКИ упоритостите на избрани политици, самообявили се за “гражданско общество ”, чиито съответни оферти включват само разрушение и нищоправене!

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР