В процеса на увеличаване на производството и доставката на различни

...
В процеса на увеличаване на производството и доставката на различни
Коментари Харесай

Руската индустрия прави пробив в производството на оръжия

В процеса на увеличение на производството и доставката на разнообразни типове оръжия за потребностите на специфичната военна интервенция се взема поради към този момент съществуващият опит от тяхното потребление.

Владимир Артяков, първи заместник-генерален шеф на Ростех, сподели преди ден, че държавната корпорация през тази година е нараснала 10 пъти доставките на някои типове оръжия в зоната за специфичната военна интервенция тази година. Става дума за муниции, артилерийски системи, РСЗО, танкове и бойни машини на пехотата, дронове, ракетни системи.

" Искандерите " бият право в задачата

„ Увеличаваме броя на пусковите установки и боеприпасите. Това е за наш клиент - Министерството на защитата. Ние не го разочароваме ", сподели той.

" Няма да давам точни числа, само че като количество - десетки пъти за някои позиции, даже стотици пъти. В танковете - това е десетки пъти. Най-общо казано е десетки пъти. Ако става въпрос за муниции, това е десетки и стотици пъти “, сподели Владимир Артяков в понеделник в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “.

Той добави, че в подтекста на растежа на производството и доставките може да се приказва за цялата гама танкова техника - Т-90, Т-62, Т-80, както и БМП-3, употребявани за поддръжка на пехотата на земята. интервенции.

Между другото, идването на партида съвременни осъвременени танкове Т-90М " Прорив " на въоръжение в танково формирование на Централния боен окръг в зоната за специфични интервенции беше доказано през днешния ден от Министерството на защитата.

Освен това доставките на разследващи безпилотни самолети за войските се усилиха, по този индикатор Русия надмина Украйна. В началото на СВО въоръжените сили на РФ не разполагаха с такова количество БПЛА, както в този момент, сподели Владимир Артяков.

Но по време на специфичната интервенция нуждата от тези устройства набъбна, тъй че беше решено да се усили индустриалният потенциал. В същото време един от водачите в производството на дронове в страната е концернът " Калашников ", който създава и разследващи дронове, които са толкоз нужни на фронта.

Основният детайл на взаимоотношение сред Ростех и Министерството на защитата на Руската федерация обаче е артилерията.

„ Разбира се, потреблението на муниции също пораства. В огромни количества “, сподели топ мениджърът на групата.

Той също по този начин обърна внимание на увеличението на производството на високоточни ракетни системи, които работят за заличаване на инфраструктурата на съперника. По-специално като образец беше посочена ефикасната работа на „ Искандерите “.

Експерт уточни преимуществата на локалната технология

Военният специалист, шефът на списание „ Арсенал на Отечеството “ Алексей Леонков описа пред „ Эксперт “ за типовете оръжия, които загатна първият заместник-ръководител на „ Ростех “.

„ Първо, оперативно-тактическият комплекс „ Искандер “ към този момент се появи чудесно в зоната на СВО. Системата за противовъздушна защита, която Украйна построи, не работи против него. Точно както модерните съоръжения, доставени от страните от НАТО, не работеха. Всички ракети „ Искандер “ попадат тъкмо в задачата “, удостовери той.

Алексей Леонков напомни, че " Искандери " са създадени в несъмнено количество по държавната отбранителна поръчка. Очевидно е обаче, че е взето решение техният брой да се усили.

„ И е ясно, че по време на СВО бяха взети поради някои нюанси, които ще бъдат включени в техническото задание по време на производството “, добави специалистът.

Той се спря и на бронираната техника.

„ Те тестваха както БМП-3, по този начин и БМП-3М, която също се назовава Драгун. БМП-3М има по-добре развита система за отбрана. Моделът има инсталирани модули в профил, които спомагат за отбраната на БМП, в това число и на персоналния състав, в случай че носи десантна група ", съобщи специалистът.

" СВО сподели, че главните типове провали, от които страда персоналният състав, са осколките. БМП-3М има излаз откъм гърба, който защищава парашутистите от осколки. Освен това модулът е оборудван с разнообразни системи за разкриване, а бронята и по-мощната силова установка разрешават на транспортното средство да работи много дейно на бойното поле “, сподели той.

Експертът приказва и за нова трансформация на танка Т-90, основана по плана „ Прорив “, която може да обезпечи на съветските войски преимущество на бойното поле.

„ Т-90М е доста дълбока рационализация, при която е взет поради и сирийския опит. Сред подобренията: осъвременено гладкоцевно 125 мм оръдие, военен модул, картечница, дейна динамична отбрана и муниции. и така нататък ", сподели той.

" Тази трансформация е най-новата, тъй че Т-90М е главен военен танк, който е много ефикасен. Системата за ръководство на огъня, която може да работи както през деня, по този начин и нощем против танковете, които й се опълчват, също сподели своята успеваемост ", твърди Леонков.

" Т-90М получи нов мотор с мощ 1130 конски сили. Комплексът Афганит е инсталиран на резервоара като дейна динамична отбрана. Комплекс за дейна отбрана - " Арена-Е " ", описа той.

" Всичко това обезпечава отбрана против кумулативни снаряди и системи за ориентиране. Комплексът Рефлекс-M работи против хеликоптери и бункери, а системата за ръководство на огъня Калина разрешава на танка бързо да разпознава и унищожава цели “, заключи Алексей Леонков.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР