В пролетно-летния сезон истинското домашно джелато е едно от удоволствията,

...
В пролетно-летния сезон истинското домашно джелато е едно от удоволствията,
Коментари Харесай

Как да си направим джелато у дома?

В пролетно-летния сезон същинското домашно джелато е едно от удоволствията, които можем да си доставим по доста елементарен метод. Този замразен десерт ще зарадва изключително доста децата, както и феновете на сладкото, ще усъвършенства настроението ви и ще ви изпрати въображаемо по дребните италиански улички.

Рецептата за домашното джелато не е комплицирана, а резултатът е доста апетитен! Следвайки тази рецепта и спазвайки някои правила за подготвяне, няма да се затрудните в това да си осигурите едно малко угощение за сетивата!

Винаги можете да експериментирате и да добавите ядки, какао или шоколад към този тип сладолед по време на процеса на подготвяне - вследствие на това ще получите джелато с усет на орех или кафе-шоколад.

Количеството на съставките е посочено за почти 2 порции. Можете да увеличите техния брой.

Съставки за подготвяне на джелато:

Яйца - 1 бр.

Захар - 2-3 с.л.

Прясно мляко - 1 ч.ч.

Ванилия - или ванилова захар

Приготвяне на домашно джелато:

 Домашно джелато

1. Разбийте яйцето с вилица, по-късно прибавете захарта и ванилията и продължете да бъркате. Добавете млякото, разбийте още веднъж, а по-късно присипете в тенджера и я сложете на слаб огън. На този стадий сместа би трябвало непрестанно да се разбърква, довеждайки я последователно до шупване. След като кипне, незабавно изключете котлона, с цел да не се сгъсти.

2. Охладете и изсипете сместа за домашното джелато в тавичка или буркан. За тази цел може да употребявате и разлини форми за мъфини - от силикон да вземем за пример, както и дребни пластмасови кутии за храна или буркани. Покрийте ги с капачки или чисти кърпи и поставете в камерата на хладилника за няколко часа. Приблизително време за изстудяване на ниска температура е 4-5 часа. Докато сладоледът се втвърдява, той би трябвало да се разбърква най-малко 4 пъти, с цел да не се образува лед.

Ако имате машина за подготвяне на домакински сладолед, можете да я употребявате, по-удобно е. Но в случай че нямате подобен апарат, не е проблем, вкусно домашно джелато може да се подготви и без нея, просто не забравяйте да го разбъркате в процеса на заледяване.

За да сервирате готовото домашно джелато, можете да употребявате вафлени фунийки или кошнички за сладолед, което е доста красиво и комфортно. Може да поднесете десерта в купички или в дребни чаши, оформяйки топчета със специфична лъжица за сладолед. Залейте със сироп, конфитюр или различен топинг.

Може да украсите джелатото с пресни или сушени плодове или настърган шоколад.

Експериментирайте и зарадвайте себе си и околните си с тази рецепта. Сега знаете по какъв начин да си приготвите вкусно джелато вкъщи!

Добър вкус!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР