В продължение на 3 дни ще дискутират зеления преход в

...
В продължение на 3 дни ще дискутират зеления преход в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев на Green Week: Необходимо е просветителство, което да влезе в училищата

В продължение на 3 дни ще дискутират зеления преход в страните от Централна и Източна Европа, енергийната сигурност и съгласуваност. Първият ден на конференцията сложи акцент върху зеления преход в страните от Централна и Източна Европа, енергийната сигурност и съгласуваност .

Във фокуса на днешния втори ден от конференцията попадат въпросите за зеленото финансиране, ESG, кръговата стопанска система и декарбонизацията, нововъведенията като фактор за конкурентоспособност, AI & EDTECH .

По думите на Плевнелиев има доста какво да се направи в България на корпоративно равнище. " В демократичните, интелигентни, богати страни корпоративният бранш на всички места е тематика номер едно. Компаниите би трябвало да гледат акционерите и обществото в очите, би трябвало да има дълготрайни проекти ", сподели Плевнелиев.

Снимка: Иван Коловос

" На равнище общество имаме доста какво да реализираме. Само дружно можем да оставим една по-чиста и зелена България. Ние сме една от дребното страни по света, която като погледнете 30-40 години обратно във времето, като % гори не е мръднала. Не се понижават горите в България. Страната ни е една от доста дребното страни от Европейския съюз, чиято една трета от територията е поставена в " Натура 2000 ", в която са най-високите стандарти за екологична резистентност в света ", добави той.

Като негатив по отношение на устойчивото развиване на страната той посочи, че България няма проект и посока, че проектът за възобновяване е преработван три пъти и сигурно ще изгуби милиарди.

Снимка: Иван Коловос

Плевнелиев подсети, че като президент на него се паднало да работи по планове за енергийна успеваемост, енергийна диверсификация и енергийна либерализация. " Гордея се, че бях този държавен глава, който направи Национална стратегия за развиване 2020. Тя се изпълняваше от 7 държавни управления. Гордея се, че сложих подписа си за задачите за стабилно развиване. България беше доста деен участник и Парижкото съглашение ", сподели Плевнелиев.

" Очаквам проектът за възобновяване и резистентност на България да бъде интегриран на всички равнища, както и неговото осъществяване. Оттам нататък съм сигурен, че ще имаме добра база, на която да стъпим за по-нататъшно развиване ", добави Плевнелиев.

Събитието е проведено от Dir.bg и 3Е-news в партньорство с Електрохолд, Евроинс, Еврохолд, ПроКредит Банк, Visa, Главболгарстрой Холдинг, Enery, Геотехмин, GCR, ОББ, Артекс Инженеринг АД, Телелинк Бизнес Сървисис, ТоталЕнерджис EП България, Compass Cargo Airlines, Девня Цимент АД с план ANRAV, УниКредит Булбанк, МЕТ Енерджи Трейдинг България, Дънди Прешъс Металс, Фонд ФЛАГ, European Investment Bank, Platform Brown to Green, Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", Енергео, Българска банка за развиване, Електроенергиен систематичен оператор, Булгартрансгаз, Керхер, ENplus®, Булатом - Сдружение, Солвей Соди АД, Институт " Големи данни в интерес на интелигентното общество " (GATE), DEVIN, Българска федерация на индустриалните енергийни потребители " (БФИЕК), Kaufland.

се реализира с медийната поддръжка на Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, БНР, bTV Media Group, Дарик Радио, Еconomic.bg, ESGnews.bg, Euronews.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР