В предаването Панорама по БНТ Николай Милков, каза, че България

...
В предаването Панорама по БНТ Николай Милков, каза, че България
Коментари Харесай

Николай Милков: Повече от 250 милиона евро е общата помощ, която оказва България за Украйна

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Николай Милков, сподели, че България е на страната на " териториалната целокупност " на Украйна, на страната на интернационалния правов ред.

" България поддържа интензивно Украйна. Винаги получаваме благодарности освен от нашите сътрудници, само че и от Украйна за помощта и поддръжката ни. Повече от 250 милиона евро е общата помощ, която оказва България за Украйна, ние сме на шесто място в света във връзка с помощта, която оказваме на Украйна във връзка с брутния вътрешен артикул ", добави той.

Милков счита, че връзките сред България и Република Северна Македония са се усложнили. " Техните задължения в техния парламент с гласоподаване на европейското предложение, основават проблеми в Скопие. Трябва да вземат комплицирани решения, близки до катарзис. Няма по какъв начин да не реагираме на проблемите на жители с българско съзнание в РСМ, с демонстрация на експанзия. Имаме интерес да се борим, да пазиме правата на тези жители, само че и е доста значим приоритет - участието на РСМ в Европейски Съюз. Съчетаването на двете неща е върховен пилотаж ", добави външният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР