В предаването Панорама по БНТ Десислава Атанасова, каза че вчерашния

...
В предаването Панорама по БНТ Десислава Атанасова, каза че вчерашния
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС с огромни компромиси дадохме подкрепа, за да може България да има редовно правителство

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Десислава Атанасова, сподели че вчерашния ден ще бъде помнен, тъй като думите на признателност на Зеленски бяха откровени. „ Да, България застана от светлата страна на историята. Вчерашните диалози бяха ориентирани точно към това, че на Украйна е нужна помощ и поддръжка, Украйна би трябвало да е в Европейски Съюз и НАТО, тъй като това значи непоклатимост на целия район. Ние сме уверени, че всички решения, които взе през вчерашния ден Народното събрание, са верни и отстояват европейските полезности и ясният път на нашата страна ".

Ние от ГЕРБ-СДС с големи взаимни отстъпки дадохме поддръжка, с цел да може България да има постоянно държавно управление, съобщи Атанасова. „ Защото сигурно ще стане въпрос за рецесиите, 2 година безвремие, 2 година служебни държавни управления, 2 година власт, която по някои тематики имаше прекомерно противоречиви решения. На България беше нужно постоянно държавно управление, явен път, който да следва и парламент, който да работи. България втора година е без държавен бюджет, по тази причина и всички средства по ПВУ, всички тематики, които би трябвало да придвижи напред, са компромис, който ние направихме, само че знаем за какво - в името на България. Ние знаем и какви вреди носим електорално от поддръжката на този кабинет. "

Ние постоянно приказваме ясно, изрично и на всеослушание - когато имаме рецензии, ги отнасяме към тези, които подлагаме на критика, а когато даваме своята поддръжка - тя е с ясни причини, безапелационна е Атанасова. „ Подкрепата, която това държавно управление следва да търси, следва да има доста ясни параметри и причини ".

Димитър Радев като гуверньор на Българска народна банка сподели, че работи доста старателно България да бъде в ИЕРМ-2, добави Атанасова. „ За неговите професионални качества няма потребност да увещавам никого, той е същински експерт. И дружно с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, считаме че той би трябвало да получи нашата поддръжка и да бъде втори мандат. По отношение на останалите регулатори, над 50 от тях членовете са с изтекли мандати. По някои от възобновените мандати към момента водим диалози. Предстои през идващите седмици да обсъдим и тези въпроси, изключително за ръководител на Сметна палата и НЗОК ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР