В предаването Още от деня“ по БНТ Илин Димитров, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Илин Димитров, каза
Коментари Харесай

Илин Димитров: Свършват средствата по европрограми за настаняване на украинските бежанци у нас

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Илин Димитров, сподели че средствата за украинските бежанци за изхранване и настаняване по европейски стратегии в реалност към този момент привършват. „ В момента има настанени над 20 хиляди души. Министерство на туризма единствено управлява мярката, само че решението ще бъде взето на междуведомствена комисия. Но мисля, че решението ще бъде положително, държавническо. “

Искам да благодаря на всички хотелиери, които отвориха хотелите си за украинските бежанци. „ Искам да уверя бежанците, че ще се отнесем към тях хуманно. И трето, желая да уверя всички хотелиери, че те ще си получат средствата “.

В първата фаза беше зимата и сумата беше 40 лева на човек, в този момент сега има два разновидността, в случай че са без изхранване е 10 лева, а с изхранване е 15 лева, изясни министър Димитров. „ Желанието на хотелиерите е мярката да продължи, само че не в този ценови диапазон, те биха желали да е сред 40 и 50 лева Но всичко това като решение ще бъде взето на база мнението на междуведомствената група “.

Плашещо огромни са сумите фактически, призна Димитров. „ В реалност сумите стават непостижими. Затова дано да забележим какво ще бъде решението и по какъв метод ще бъде признато то. Когато сложим на една везна помощите за украинците и пенсиите на пенсионерите, решението става доста мъчно “.

България заплаща най-вече от целия Европейски Съюз за един емигрант – 450 евро на месец на човек, разгласи Димитров. „ Ние не пащаме на бежнаците на ръка, тези средства са вкарани в един бранш, ударен тежко от коронавирус “.

Няма по какъв начин да имаме добър и първокласен туризъм на ниски цени, безапелационен е Димитров. „ В момента ваучерите за храна, които получават чиновниците, са дейни. Може да се купуват хранителни артикули, кумунални сметки или да заплати в хотел, в който отива, стига той да има контракт “.

Сектор „ Туризъм “ при направата на Плана за възобновяване е бил споменаван доста малко пъти, той съвсем е отсъствал, съобщи Димитров. „ Министър Пулев и вицепремиерът Пеканов интензивно ни помогнаха и желая да им благодаря. “

Страната ни има потребност от устойчиво ръководство, а формулата би трябвало да бъде открита в Народното събрание, съобщи Димитров. „ Искрено се надявам да има диалогичност и да съумеят да изведат страната от немалкото рецесии, в които се намираме сега. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР