В последно време онлайн търговията бързо и стремително навлиза в

...
В последно време онлайн търговията бързо и стремително навлиза в
Коментари Харесай

Търговията в социалните мрежи крие рискове, съобщават от Комисията на потребителите

В последно време онлайн търговията бързо и стремглаво навлиза в така наречен обществени мрежи и това крие някои опасности за потребителите, означи в предаването „ Темите “ по телевизия „ Европа ” Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

„ Единият риск е, че там се появяват мними търговци. Хора, които в своите профили оферират избрани артикули или услуги и след това доста бързо този профил изчезва, записва се различен и така нататък Това, съгласно мен, е един от „ дефектите “ на обществените мрежи – че те разрешават съвсем всекидневно да бъдат акумулирани милиони профили, част от които за жалост са направени само за машинация “, уточни Маргаритов. Той посочи, че това е въпрос, с който се занимават главно експертите по киберсигурност.

Маргаритов открои обаче различен, по-малко коментиран, само че заемащ все по-голямо значение за потребителското държание в обществените мрежи фактор – така наречен психически миг. „ Той е обвързван с общуването на действителните консуматори в тези мрежи и със протичащото се вследствие на това другарство по повод образуването на потребителските решения, които те взимат в даден миг “, изясни ръководителят на КЗП. Той добави, че „ доста консуматори всекидневно качват фотоси, информация къде са ходили, по какъв начин наподобяват, с кого се познават и така нататък и това несъмнено се отразява на решенията, които техните другари и познати в тази обществена мрежа вземат като консуматори “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР