В последно време името на Анджелина Джоли много по-често е

...
В последно време името на Анджелина Джоли много по-често е
Коментари Харесай

Анджелина Джоли изрази подкрепата си към насилваните жени в Иран

В последно време името на Анджелина Джоли доста по-често е обвързвано с разнообразни благотворителни начинания, акции за отбрана на най-уязвимите групи хора по света, както и привличане на внимание към разнообразни значими дела, в сравнение с с киното.

Една от последните ѝ изявления в Instagram не прави изключение.

В нея актрисата изрази поддръжката си към дамите в Иран, които за следващ ден излизат на демонстрации за правата си. Протестите започнаха след гибелта на Махса Амини - 22-годишна жена, която умря, откакто беше арестувана от " моралната полиция " на страната.

47-годишната Джоли разгласява поредност фотоси от митингите, които излязоха и отвън границите на Иран. " Моите почетения към смелите, упорити и безстрашни дами на Иран ", написа тя.

И продължава: " Жените нямат потребност от това някой да следи морала им, да промива мозъците им или да управлява телата им. Те имат потребност от свободата да живеят и дишат без закани и без принуждение ".

Джоли добавя обявата си с настоящите хаштагове на митингите #WomanLifeFreedom и #MahsaAmini. Според последните информации на Reuters митингите не престават в доста градове в Иран, а убитите при потушаването им от управляващите досега са 83 индивида, сред които има и деца.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР