В последния си “Доклад за въздействието“ компанията Tesla публикува обновена

...
В последния си “Доклад за въздействието“ компанията Tesla публикува обновена
Коментари Харесай

Tesla: Батериите на електромобилите Model S и X губят 12% от капацитета си след 200 000 мили пробег

В последния си “Доклад за въздействието “ компанията Tesla разгласява актуализирана статистика по отношение на загубата на потенциала на батериите в електрическите автомобили Model S и X след 200 000 благи (322 000 км). Официално, деградацията на батерията през този интервал не надвишава 12%. В същото време, индикаторът е по-лош от този в доклада за миналата година, когато деградацията на потенциала е не повече от 10% след изминаване на същото разстояние.

Докладът обгръща единствено два модела електрически автомобили и стандартните литиево-йонни акумулатори. В новите известия, компанията дава обещание да разкрие данни и за други модели коли и да рапортува за деградацията на батериите в „ друга химия “ и в нов форм-фактор. До момента компанията дава информация за най-масовите и от дълго време продадени модели, статистиката за които става все по-пълна.

Интернет-ресурсът Electrek поддържа своята статистика по отношение на батериите за електрическите автомобили на Tesla и по-специално, въз основа на ранните данни за повече от 100 хиляди електрическия автомобил на Tesla излиза наяве, че акумулаторен блок 90 kWh губи потенциала си доста по-бързо от батерия с потенциал 85 kWh.

Според източника, батерията на Tesla Model 3 и Y ще загуби не повече от 10% потенциал на 100 000 благи и няма да загуби повече от 15% потенциал след 200 000 благи. Последното излиза наяве от дребен набор от данни и може да се промени както към по-добро, по този начин и към по-лошо. Износването на батерията – това, което прави една електрическа кола уязвима и незадоволително привлекателна за купувача. Засега тази цифра е в границите на изчисленията за гаранцията на Tesla и предвидимостта по този въпрос коства доста.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР