В последния ден на месец април котировките на основните зърнени

...
В последния ден на месец април котировките на основните зърнени
Коментари Харесай

Цените на основните зърнени стоки се успокоиха на световните зърнени пазари в края на април

В последния ден на месец април котировките на главните зърнени артикули се успокоиха на международните зърнени пазари, регистрират специалистите на Софийската стокова борса (ССБ).

Цената ФОБ на хлебната пшеница в Чикаго се увеличи единствено с 2 $ до 240 $ за звук, а Франция добави 4,25 евро до 213 евро за звук. В Украйна котировките също са нагоре - с 3 $ до 203 $ за звук, до момента в който в Русия за поредна седмица са без смяна - 230 $ за звук.

Движението при царевицата, което преди дни също се повлия в посока нагоре, в този момент е напълно обрано. В Съединени американски щати цената помръдна с покачване от 1 $ до 195 $ за звук, а във Франция няма смяна и цената остава 200 евро за звук. В Русия царевицата също нарастна минимално - с 1 $ до 185 $ за звук.

Цената на ечемика в Украйна след дълъг застой добави 7 $ до равнище от 180 $ за звук с доставка през май. Рапицата на " Юронекс " (Euronext), след дълги и даже чувствителни съмнения нагоре-надолу още от март, в този момент продължава с намаляване от 1,75 евро до 440 евро за звук.

Контрактите за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам от началото на годината претърпяха голям брой съмнения и в този момент за доставка през май-юни още веднъж се връщат надолу с намаляване от 20 $ до 970 $ за звук. Рафинираната захар след предходните рекордни намаления тази седмица колкото да помръдна при котировките за доставка през август, като повишаването е от 0,10 $, достигайки до 563,70 $ за звук на борсата в Лондон.

На Софийската стокова борса търговията в подкръг " Зърно " остава спокойна и котировките бяха най-вече непроменени. Хлебна пшеница се оферираше на 388 лв. за звук, с доставка до покупател (DAP), а купувачите бяха на 300 лв. за звук. Фуражен ечемик се търсеше от 310 до 330 лв. за звук, а офертите " купува " за маслодаен слънчоглед демонстрираха нараснал интерес на 780 до 800 лв. за звук. Царевица за незабавна доставка се оферираше в диапазона 320 - 340 лв. за звук.

Цените на главните артикули са постоянни при същото равнище на началните цени. Олио в бутилки се продава на 2,20 лв. за литър, има и предложение на жълт грах в биг бек по един звук при начална цена 1200 лв. за звук.

На ССБ тази седмица покупко-продажби имаше за пелети на 458,33 лв. за звук. Продадоха се и огромно многообразие от договори в раздел химически артикули: моторно масло на 8550 лева./хил.л, диференциално на 7900 лева./хил.л, двигателно в диапазон 11 320 - 16 830 лева./хил.л, компресорно на 7720 лева./хил.л, и редукторно на 7 100 лева./хил.л.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР