В последните месеци се наблюдава тенденция за увеличаване броя на

...
Коментари Харесай

Община Русе: Все повече търговци нарушават наредбите, глобите са до 10 000 лева

В последните месеци се следи наклонност за увеличение броя на нарушаванията на търговците в Русе. Това са установили при регулярните си инспекции във връзка с съблюдаване на условията инспекторите от отдел „ Търговия, наемни връзки и отбрана на потребителите “. Нередностите са свързани най-много с осъществяване на комерсиална активност без издадено позволение , с изтекло такова или нарушаване на издадено към този момент позволение, оповестяват от Община Русе.

Оттам се обръщат към физическите и юридически лица , стопанисващи търговски или туристически обекти, призовавайки ги да съблюдават Наредби №5 и №7 на Общинския съвет. В нормативните актове са написани условията за осъществяване на комерсиална активност и редът и изискванията за разполагане на преместваеми обекти , рекламно-информационни и монументално декоративни детайли, както и за реализиране на рекламната активност на територията на общината.

В общия случай при първо нарушаване инспекторите издават наложителни наставления на нередовните търговци.

Община Русе обръща внимание на търговците, че когато и да е може да им бъде разяснено използването на настоящата нормативна уредба , ако срещнат компликации .

При опити за злоупотреби , неплащане на такси или неспазване на наставления същите ще бъдат глобени съгласно нормативната уредба. За осъществяване на активност без издадено от кмета позволение или в нарушаване на издаденото позволение на физическите лица се постановат санкции в размер от 200 до 5000 лв. , а на едноличните търговци и юридическите лица – имуществени наказания в размер от 500 до 10 000 лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР