В последните дни се говори за коалиция на хартиените бюлетини,

...
В последните дни се говори за коалиция на хартиените бюлетини,
Коментари Харесай

Делян Добрев за казуса с хартиените бюлетини: Можем да кажем, че има коалиция на мадуровките

В последните дни се приказва за коалиция на хартиените бюлетини, само че ние по същата логичност можем да кажем, че има " коалиция на мадуровките “, тъй като тези машини се употребяват във Венецуела и в още 2-3 страни от третия свят. Цяла Европа гласоподава на хартия. Това сподели за обзорното предаване " Това е България “ на Радио " Фокус “ националният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

" Не разбирам аргумента, че би трябвало да гласуваме на машина, с цел да сме съвременни. Ами, по този начин не сме съвременни. В доста страни от Европейския съюз са пробвали гласуването с машина, а след това са се отказали и са върнали единствено хартията – не избор сред хартия или машина “, уточни той.

" Една част от хората, по-възрастните, ги е боязън и не излизат да гласоподават, не тъй като ще ги ухапе машината, а с цел да не се изложат пред цялата комисия, изключително в дребните обитаеми места. Друга част от хората пък не имат вяра на машините. Те споделят: " Аз няма да гласоподавам, тъй като виждам по какъв начин " Промяната “ завоюва изборите. Нямам нито един другар, който да е дал своя вот за тях, а въпреки това взеха 500 000 гласа “. Тоест има хора, които имат вяра, че машините манипулират резултата. Това в действителност е проблем “, изясни депутатът.

Според Делян Добрев уравновесеният метод е гласоподавателят да има опция да избере по какъв метод да гласоподава – с хартия или на машина.

Петя КУЗЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР