В понеделник еврокомисарят по въпросите за вътрешния пазар Тиери Бретън

...
В понеделник еврокомисарят по въпросите за вътрешния пазар Тиери Бретън
Коментари Харесай

TikTok не издържа стрес-теста за съответствие с новия закон за цифровите услуги на ЕС

В понеделник еврокомисарят по въпросите за вътрешния пазар Тиери Бретън (Thierry Breton) и неговите сътрудници организираха по този начин наречения „ стрес тест “ в офисите на TikTok в Дъблин, който сподели неподготвеността на платформата да се съобрази с условията на Европейския закон за цифровите услуги (DSA), който влиза в действие от 25 август.

„ Последните събития демонстрираха въздействието и резултатите, които TikTok оказва върху живота на хората и демокрацията “ — сподели Бретън. Повече от една четвърт от европейското население са консуматори на TikTok, сподели той и множеството от тях са младежи. „ Ако системите му се повредят, мащабът на следствията може да бъде забележителен “ — добави чиновникът.

Популярната услуга за къси видеоклипове, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, е измежду интернет-платформите, принудени да съблюдават новите правила за модерация, застрашени от санкции за милиарди долари или забрани от Европейски Съюз. Извършените проби обгръщат области като отбрана на децата, системата за препоръчване и модериране на наличието, достъпът до данните и прозрачността на дейностите. Бретън приветства единодушието на TikTok да се подложи непринудено на тестванията, както и ресурсите, отделени от платформата за тази цел.

Европейският комисар заключи, че сега е „ пристигнало времето да се форсира цялостното спазване на условията. В края на август ще оценим дали е имало действителна, осезаема смяна в основите. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР