В понеделник, 14 януари, Netflix обяви, че увеличава месечните такси

...
В понеделник, 14 януари, Netflix обяви, че увеличава месечните такси
Коментари Харесай

Netflix вдигна цените, тества пазара на абонаментни VOD услуги




В понеделник, 14 януари, Netflix разгласи, че усилва месечните такси на своите проекти „ Базов “, „ Стандартен “ и „ Премиум “ с 1 до 2 $. Ново изследване на анализаторите от Diffusion Group демонстрира, че повдигането на цените може да има обилни последици.

„ Увеличение с $1 или повече на месечната такса ще накара към 16% от клиентите на Netflix да изберат по-евтин проект или напряко да се откажат от услугата “, обявиха анализаторите.

Данните са от изследването за държанието на феновете, извършено измежду 1940 щатски консуматори на широколенвоти услуги през декември 2018 година

Отговорилите на анкетата клиенти на Netflix са „ разграничени “ на три групи, като всяка е запитана какви са желанията им, в случай че услугата нарастне с $1, $3 или $5 на месец. Всеки респондент е отговарял единствено за едно евентуално (но въпреки всичко очаквано) нарастване на цената.

Ако таската нарасне с $1 на месец, 8% от клиентите на Netflix ще изберат по-малък проект, а още 8 на 100 ще се откажат от услугата въобще. Ако таксата се усили с $3 на месец, броят на отказалите се ще се удвои, а на избралите по-нисък тарифен проект – ще се утрои. Вдигане с $5 на месец ще откаже 38% от респонденрите, а делът на предпочелите по-малък проект ще нарасне единствено с 3 процентни пункта - 17%.

Diffusion Group счита, че Netflix ще изпита в кратковременен проект известни проблеми с отказалите се клиенти, само че без подозрение ще реализира по-високи доходи в дълготраен аспект, защото може да разчита на лоялността на клиентите си. „ При приблизително нарастване с $3 на месец 33% от клиентите на общоприетия проект евентуално ще преминат към по-евтин проект, а 10% ще се откажат въобще от услугата, отбелязва Майкъл Грийсън, президент на Diffusion Group. - При избралите проект „ Премиум “ 28% ще преминат към проект „ Стандарт “, а 6% ще се откажат. Тези промени обаче не са основни “, счита Грийсън.

Той прибавя, че останалите снабдители на абонаментни услуги „ видео по поръчка “ (SVOD) би трябвало да проследят деликатно обстановката, защото те представляат самобитен тест за целия пазар на SVOD услуги. “Netflix е най-ценената SVOD услуга и се радва на доста лоялна абонатна база. По този метод в случай че тази преданост успее да устои при тези ценови равнища, без подозрение и други ще пробват да вдигнат цените си “, споделя той.

Ръст на клиентите

Същевременно данните демонстрират, че Netflix се е сдобила с доста повече клиенти единствено за последното тримесечие на 2018 година Компанията е надминала планувания си ритъм на напредък, привличайки 11,4 милиона нови клиенти за интервала сред октомври и декември. По този метод абонатната й база е достигнала 148,5 милиона, в това число тези, избрали безвъзмезден тестов интервал.

Графиката на уеб страницата Statista.com демонстрира, че растежът на Netflix се дължи главно на интернационалните пазари, като компанията навлиза във от ден на ден страни. През последното тримесечие новите интернационалните клиенти на Netflix са 9,3 милиона, до момента в който „ вкъщи “, в Съединени американски щати, техният брой е 2,1 милиона. По тозин метод все още интернационалните консуматори на услугата са към 60 на 100, до момента в който преди 3 години техният дял бе 40%.

Wall Street също деликатно следи растежа на абонатнатга база на Netflix, защото продължаващите съществени вложения на компанията в лично или лицензно наличие, в това число локализирано, биха се възвъранли в дълготраен проект единствено в случай че световната й абонатна база продължи да пораства, прибавят от Statista.com.

 Infographic: Netflix`s Subscriber Growth Has Shifted Away From Home | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР