Придобиването на 21 Century Fox от Walt Disney Company стана

...
Придобиването на 21 Century Fox от Walt Disney Company стана
Коментари Харесай

Disney приключи придобиването на 21 Century Fox


 Снимка: otrags by Pixabay

Придобиването на 21 Century Fox от Walt Disney Company стана дейно в 12 часа и 2 минути на 20 март 2019 година

Същевременно Fox Sports и Fox Broadcasting ще се причислят към Fox News като активи на новосъздадената компания Fox Corporation, която към този момент публично става независима компания, чийто акции се търгуват на борсата.

„ Това е извънреден и исторически миг за нас – един от тези, които основават забележителна добавена стойност в дълготраен аспект за нашата компания и нашите акционери “, съобщи Робърт Айгър, ръководител и основен изпълнителен шеф на Walt Disney Company.

„ Комбинацията от богатото наличие и благоприятни условия за основаване на ново на Disney и 21 Century Fox, както и потвърдилите се гении на двете компании ще основат отлична световна развлекателна компания, която е добре позиционирана да е водач в необикновено динамичната епоха на повсеместното трансформиране “, добави той.

„ С сбирката от компании и франчайз сътрудници на 21 Century Fox Disney ще има опция да предложи още по-завладяващо висококачествено наличие и развлекателна стратегия, които да посрещнат възходящите условия на потребителите. Увеличаваме интернационалното си наличие, разширяваме и нашите директни оферти за клиенти, в това число ESPN+ за почитателите на спорта и дълго чаканата поточна услуга за видео по поръчка Disney+, която ще започва в края на 2019 година “, обявиха от компанията, която резервира и каузи си в собствеността на услугата Hulu.

Придобиването обгръща филмовата продукция на 21 Century Fox, в това число Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family и Fox Animation. Освен това се получават и телевизионните креативен студия на Fox, Twentieth Century Fox Television, FX Productions и Fox21. Другите добити активи са FX Networks; National Geographic Partners; Fox Networks Group International; Star India и акционерните дялове на Fox в Hulu, Tata Sky и Endemol Shine Group.

По-рано през днешния ден 21 Century Fox завърши отделянето на портфолиото от новинарски, състезателен и ефирен бизнес, в това число Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Broadcasting Company, Fox Sports, Fox Television Stations Group и спортните кабелни канали FS1, FS2, Fox Deportes и Big Ten Network в нората компания Fox Corporation.

Disney придобива и към $19,8 милиарда и приема и към $19,2 милиарда задължения на 21 Century Fox. След придобиването обединената компания се прави оценка на към $71 милиарда.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР