BBC ще се установи в Брюксел или Амстердам след излизането

...
BBC ще се установи в Брюксел или Амстердам след излизането
Коментари Харесай

Brexit: BBC ще се мести в Амстердам или Брюксел

BBC ще се откри в Брюксел или Амстердам след излизането на Англия от Европейски Съюз (т.нар. Brexit), написа английският в. Times.

Тони Хол, общоприет шеф на BBC, e споделил, че основаването на дребен офис на „ континента “ ще разреши на медийната компания да оперира свои телевизионни канали в Европейския съюз. Той се надява, че всички интервенции на BBC ще могат да останат във Англия, само че ще решение няма да се вземе преди 29 март, денят, в който Англия би трябвало да напусне Евросъюза.

BBC се нуждае от европейски лицензи за своите интернационалните канали, в това число за BBC World, BBC First, BBC Entertainment и BBC Earth, с цел да продължи да ги популяризира в Европа. Освен това петте локални BBC канала (BBC One, BBC Two, BBC Four, CBeebies и CBBC) се популяризират посредством кабелни мрежи в Ирландия, Холандия и Белгия.

BBC към този момент има новинарско бюро в Брюксел, като репортерите му отразяват вести от Белгия и Европа. След Brexit корпорацията, която се финансира частично от английската такса за телевизия, плащана от всички английски семейства с тв приемник, би трябвало да ускори наличието си в Европейския съюз.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР